B E T A
Eredeti cím ご近所物語
Angol cím Neighborhood Story
Egyéb cím(ek) Neighborhood Stories
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész
Dátum 1995 – 1996
Ismertető:
A történet arról szól, hogy a fiatalok hogyan valósítják meg álmukat, hogy megtalálják az igazi, nagy szerelmet, és még az élet sok-sok problémáival kell megbirkózniuk. A történet hétköznapi témákat ölel fel: élet, barátság, szerelem, melyeket vidám, illetve szomorú fordulatok tesznek teljessé.
A főszereplő Mikako Kouda, aki a Yazagaku divattervezői iskola hallgatója. A gyerekkori barátjával, Tsutomu Yamaguchival még akkor is közel állnak egymáshoz, ha ez csak egy fiatal, plátói barátság. Miközben Mikako a ruhatervezést és a varrást tanulja, addig Tsutomu a fényképészetet. Mikako kicsivel több figyelmet szeretne kapni a fiútól, de hogy elterelje figyelmét a ´makifejű´ barátjáról, megpróbál csak az álmainak élni, vagyis hogy híres divattervező lehessen és az általa tervezett ruhákból butikot nyithasson Happy Berry néven, melyben a legjobb barátai is segítenek. Igen ám, de minél távolabb akar kerülni Tsutomutól, annál közelebb kerül hozzá. A kérdés már csak az, hogy ki mit érez a másik iránt… Tsutomu zenekarban játszik. Nagyon hasonlít a híres Manbou együttes énekesére -Ken Nakagawára- és minden lány rajta csimpaszkodik, ezért hatalmas rajongótábora van és amerre csak megy, lányok üldözik. A Mikako – Tsutomu párost rengeteg érdekes és különleges ember veszi körül, és ezért folyamatosan zajlik is az élet. A szoros barátságból szerelem szövődik a későbbiekben.
Ennek a történetnek amolyan folytatása a Paradise Kiss, de nem teljesen, inkább csak feltűnnek benne a Gokinjo Monogatariból jól ismert arcok. Mikako, mint Miwako nővére, Tsutomu, mint fényképész és Mikako férje, Seiji, mint fodrász és sminkes és persze az iskola, a Yazagaku és annak igazgatónője, Ms Hamada. Továbbá Risa és Takeshi gyermeke Arashi, valamint Hiroaki és felesége gyermeke lesz Hiroyuki.
A rajz és a történet Yazawa Ai munkája, melyből egy sikeres, több kötetes manga született. Később díjat nyert, és elkészült a műből az anime adaptáció. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár régebbi műnek számít, a rajzolása nagyon szép. Fel lehet lelni benne a jellegzetes Yazawa stílust. Bár természetesen nincsenek olyan tökéletesen kidolgozva a szereplők, mint mondjuk aNana-ban, de így sem lehet rá panasz, hisz a korhoz mérve nagyon szép munka. Mulatságos arcok és színes képek alkotják. Azt hiszem, mindent remekül összeállítottak. Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Engem mindenesetre meggyőzött.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük