Glass Maiden (2008)

Glass Maiden ICON by Animegun

Eredeti cím クリスタル ブレイズ
Angol cím Crystal Blaze
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2008
Ismertető:
Van egy város, ahol azok az emberek verődnek össze, akik a múltjuk elől menekülnek, menedéket keresnek, vagy nem tudnak máshova menni: ez Rags Town, avagy mások szerint “aljanépség városa”! Itt játszódik a történet egy nő körül megfűszerezve titkokkal, rejtéllyel, akcióval…
Shu egy magánnyomozó, aki öccsével és két lánnyal egy magánnyomozóirodát működtet. Azt a feladatot kapja, hogy az “árut” el kell hogy vigye Porilin megbízásából, aki Rag város úgymond főnöke. Csakhogy az áru egy nő, aki mint kiderül, elég rossz fizikai állapotban van valami különös oknál fogva. Így egy kis lövöldözés, kocsis üldözés után úgy döntenek, hogy a nő Shu védelme alatt marad, amíg ki nem derül, mibe is keveredtek. A nő, akit később Sara-nak neveznek el, nem emlékszik semmire, és mint ahogy lehet tudni, valami különös oknál fogva beteg. A későbbiekben derül ki, hogy biológiai fegyverként akarták használni, és emiatt kísérleteztek rajta, és más fiatal nőkön is.
A sorozat ez körül forog – hogy kiderítsék, mit is csináltak Saraval, ki is ő valójában, milyen cégek-emberek érdeke az egész kísérlet… Többet nem szeretnék elmondani, mivel akkor nem lenne izgalmas a sorozat megtekintése!
Stílusilag detektíves, akcióval, rejtéllyel fűszerezett anime, szóval az ilyen tipust kedvelőknek nem fog csalódást okozni. Grafikailag nem mondanám túl szépnek, inkább átlagosnak, a stúdió nem fektetett túl sok energiát abba, hogy a szemnek is szép látványt nyújtsanak. Bár a szereplők rajzolása elég szép, de más nemigen. A zene is a detektíves hangulatot idézi, az opening/ending azonban elég gyenge lett. Szóval akinek a csomagolás nem számít annyira, hanem inkább a történet, annak érdemes egy pillantást vetni rá!
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész