B E T A

Gin`yuu Mokushiroku Meine Liebe (2004-05)

Eredeti cím 吟遊黙示録 マイネリーベ
Angol cím My Love
Egyéb cím(ek) Meine Liebe
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2004 – 2005
Ismertető:
A Meine Liebe című anime a két szériából az első, időben és történetében korábban játszódik, mint utóda, a Wieder, valamint később is készült el. Műfaját tekintve egy shoujo anime, főként lányoknak szól és számukra készült. Ettől függetlenül bárki megnézheti, aki szereti a 18.-19. századi hangulatot a fantasy-val és némi történettel ötvözve látni. Nagyon hangulatos, a nézőt főleg egy elképzelt politikai rendszerrel, valamint a fiatal arisztokraták szokásaival és életével ismerteti meg, ám korántsem sablonos formában…
Az anime 13 epizódból áll, aminek az első hat része, valamint a második hét része (illetve azon belül is további részek) nagyjából különválaszthatók. Ebből is látszik, hogy az anime nem alkot egységes egészet a történetét tekintve – inkább a karaktereire fekteti hangsúlyt, azokat dolgozza ki, és (a végét eltekintve) a fő bonyodalmat nem túlságosan fejti ki.
A Meine Liebe világa 1937-ben, Európa szélén egy elképzelt, kis szigetországban, Kuchenben játszódik. Az ország élén egy király és annak segédei, a Strahl-ok állnak, s együttes döntésekkel irányítják az országot. Strahl-okat pedig egyetlen egy helyen képeznek az országban: a Rosenstolz Akadémián; ezeket a kiváltságos ifjakat nevezik Strahl Választottaknak. Ezek a fiatalok mind a felsőbb arisztokrácia soraiból kerültek ki, s azért küzdenek, hogy egy nap a király mellett ők dönthessenek az ország sorsáról – természetesen a javára.
Az anime első szériája, azon belül is az első hat epizód főként a karakterek bemutatására fekteti a hangsúlyt; Orpherus, egy szőke hajú és kék szemű nemes ifjú, akinek életcélja, hogy egy nap Strahl legyen belőle, s boldogságot és békét hozzon az országnak, megszűntesse a háborúkat és konfliktusokat. Az ő céljaival szemben áll Ludwig, aki a kemény kézzel való, diktatórikus irányítás híve – ám közös céljuk mindkettejüknek az ország javát hozni, fejleszteni. Orpherus legjobb barátja a szintén Strahl Választott Eduard, aki inkább barátja mellett kíván lenni – ha emiatt Strahllá kell váljon, akkor ez a célja. Ed a szereplők közül a legvidámabb és leginkább közvetlen személy.
Ludwig unokatestvére Camus, aki fiú létére meglehetősen lányos öltözetű és viselkedésű. Két különleges tulajdonsága, hogy érti a virágok nyelvét, valamint, hogy nagyon jók a megérzései, és emiatt sokszor előre érzi a veszélyt, amire igyekszik figyelmeztetni mindenkit. Naoji az egyetlen személy, aki nem kucheni származású – ő az Akadémia japán cserediákja. A fiú szinte mindig Ludwig mellett van. Bár őt követi, ugyanakkor megérti Orpherust és fel is néz rá. Népszerű az Akadémián, hiszen minden Strahl Választottal igazán kijön, kedves, szerény és komoly ember.
Isaac a főszereplők közül az egyetlen, aki nem Strahl Választott, és nem is köthető az Akadémiához – sőt, még csak nem is Kuchenben született. Isaac egy angol származású férfi, aki az első szériában, saját bevallása szerint egy egyszerű író. Nagyon sokat időzik az Akadémia előtt vagy az iskola területén, s mindig kisegíti Orphéékat, ha szükség van rá.
A hat főszereplőn kívül azonban feltűnik még sok karakter, akiknek mindnek szerepe van, vagy a fő cselekmény kibontakozásában, vagy a karakterek jellemének kimutatásának segítésében. Előbbire a két legjobb példa Halbert, a király öccse, aki lassan és óvatosan szervezi a trónra törő terveit a híveivel; valamint Beruze, aki a Rosenstolz Akadémia tanára, ám ennél jóval komolyabb szerepe is van mind a fő történet, mind a főszereplők életének megismerésében…
Az animéből hiányoznak a heves és gyors akciójelenetek, ennek ellenére azonban nem nevezhető lassú animének – bár a 13 epizód nagyon kevésnek tűnik, mégis lehetőség van mind a karakterek megismerésére, mind egy normális, ám egyszálú bonyodalom kibontakozására. Harcjelenetek során általában kardozást, párbajt lehet érteni, de a modernebb, lőfegyverek (főként pisztoly) sem hiányoznak.
Grafikája sajátos és véleményem szerint gyönyörű szép. Nincsenek benne vakító és rikító színek, a hátterek és a karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva – engem első pillantástól kezdve magával ragadott. Zenéi is nagyon hangulatosak és találóak, az opening és ending zenék mellett az aláfestő betétdalok is igazán megállják a helyüket a helyzetekben.
A Meine Liebe eredeti karakterdizájnja Yuki Kaori nevéhez fűzhető, aki egy játékhoz alkotta meg őket. A játék karaktereit vették át később az anime elkészítéséhez.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük