B E T A

Gin’iro no Kami no Agito (2006)

Eredeti cím 銀色の髪のアギト
Angol cím Origin – Spirits of the Past
Egyéb cím(ek) Giniro No Kami No Agito
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2006
Ismertető:
A jövőben járunk, a Föld teljesen kihalt lett. Bolygónkon a hatalmat a Holdról jött Erdő vette át. A túlélők a víz hiányában pedig teljesen ki vannak szolgáltatva.

Agito, a mindig kalandra kész fiú, és barátja Cain, aki sosem mond nemet egy kis mókára, egyik nap vízért mennek a közelbe, de rajtakapják őket, és menekülniük kell. Cain-t elkapják, de Agito-nak sikerül a víz alatt megmenekülnie az Erdő elől. Az áramlat messzire sodorja…

Mikor kimászik a vízből, egy piros fényt lát, és közelebbről is meg akarja nézni, mire a gép életre kel. A fiú kapszulákban hibernált emberekre talál. Köztük van Tula is, akit fel is ébreszt. A lány riadva ébred álmából.

Tula-nak nehéz megbékélnie azzal a tudattal, hogy egyedül van egy ismeretlen korban. Megpróbál beilleszkedni az itteni kolónia életébe, de ebből hamar kiszakítja őt egy férfi, aki ismerte édesapját. Így hát a lány belekapaszkodik az utolsó reményébe, és egy jobb jövő érdekében szövetkezik az idegennel.

Agito hamar rájön, hogy újabb hibát fognak elkövetni és a Föld megint rossz sorsra jutna. Így tehát a lány után ered, az Erdőtől kapott tiltott erőkkel, hogy megakadályozza a pusztítást.

A GONZO-ban most sem kellett csalódnunk. Így első mozifilmjük igen látványosra sikeredett. Az animálás ámulatba ejtő, a zenétől pedig libabőrös leszek. Látványos és akciódús. Bár a történetet nem sikerült valami jól részletezni, de ezt kárpótolják. Az ending gyönyörű, kár, hogy még csak a filmben lehet meghallgatni.

Online:
Gin’iro no Kami no Agito

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük