Ginga: Nagareboshi Gin (1986-2006)

Eredeti cím 銀牙 流れ星銀
Angol cím Silver Fang
Magyar cím Ezüst Nyíl
Egyéb cím(ek) Ging: The Falling Star
Besorolás anime, TV
Hossz 21 rész
Év 1986
Ismertető:
Az Ōu-hegységben nem könnyű az élet. Az eredetileg turista- és síparadicsomban egyre rosszabb a kilátása az embereknek, mert évtizedek óta egyre több és több a medvetámadás, melynek legfőbb oka a félszemű, téli álomra képtelen Akakabuto medve (jelentése: vörös-hátú), aki különös kegyetlenséggel gyilkol meg területén mindent, ami él és mozog. A helyiek tradicionális vadászai közt Gohei Takeda a leghíresebb, aki öreg kora ellenére még mindig központi figurája a medvék elleni heves küzdelemnek, melyben legfőbb társa Riki, akita fajtájú kutyája, akinek szülei generációkra visszamenőleg medveölő kutyák voltak. Öt évvel ezelőtt ő vakította meg Akakabutót, és miatta sérült meg az idegrendszere is – cserébe Takeda elvesztette fél fülét, és Riki apját, Shirot.
A történet kezdetén Takeda épp egy támadás helyét és túlélőit keresi, mikor Akakabuto csapdájába kerülnek, ennek köszönhetően az öreg vadász kutyájával eltűnik. Ezen a reggelen történik, hogy Daisuke, Takeda unokája észreveszi, hogy kutyájuk, Fuji megellett – három egészséges akitának életet adva, akiknek Riki az apjuk. Az egyik közülük ezüst színű, csíkos mintájú, amiről az hírlik, hogy a legjobb medveölő kutyák szoktak az ilyenekből válni, így gazdája nyomban el is nevezi Gin-nek (jelentése: ezüst). Daisuke tudomást szerez nagyapja eltűnéséről, és mivel a kutatócsoport napokkal később sem lel az öreg vadászra, már feladják az aktív keresést, és csak a holttestekkel számolnak. Daisuke ezt hallva hószánján az erdőnek veszi az irányt a csupán néhány napos kutyussal, ahol viszont ezután végzetes dolgok történnek.
Az anime két fő részre osztható: az elsőben az alaptörténet, Gin kiképzése, valamint Daisuke és Gin kapcsolatának kiépülése a fő szál – ez hozzávetőlegesen a hatodik részig tart. Ezután viszont teljes törés következik be: gyakorlatilag a sorozat legvégéig nem találkozunk emberekkel, és a kutyák egymás közti beszélgetését ettől kezdve hallani fogjuk. Innentől a falka bővülése, Gin felnövése, valamint a harcok és háborúk lesznek a középpontban.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
11. rész  12. rész  13. rész  14. rész 15. rész
16. rész  17. rész  18. rész  19. rész 20. rész
21. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük