B E T A

Eredeti cím 銀盤カレイドスコープ
Angol cím Skating Ring Kaleidoscope
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2005
Ismertető:
Egy 2005-ös 12 részes sorozat. Már az első pillantban elkezdtem lelkesedni érte, és bizony még a végén sem csalódtam benne. A történetről egy kicsit: Tazusa 16 éves műkorcsolyázó, akinek álma, hogy ő lesz a világon a legjobb. A Kanadai Grand Prix versenyen egy elhibázott lépés miatt eszméletét veszti és így kiesik a versenyből. Igen ám, de abban a pillanatban szerencsétlen módon egy 16 éves kanadai fiú (Peet Pamps) életét veszti és fura módon Tazusa testében köt ki. Ugyanis a mennyország kapuja előtt állva megtudja, hogy 100 nap múlva kell visszatérnie.
Persze ez Tazusa-nak cseppet sem tetszik és mindenféle módon próbál a srác szellemétől megszabadulni (fejét a falba veri, csípős akármit iszik, paradicsomot eszik stb). Természetesen ez viccesebbnél-viccesebb jeleneteket eredményez. Idővel aztán Tazusa megkedveli Peet-et, ami nem csoda, hiszen egy nagyon aranyos és kedves fiúról van szó.
Aki teheti, kezdje el megnézni. Szerintem érdemes. Mert a vicces események hátterében ott van a harc az olimpiára való kijutásért is. Egy nagyon szép történetet kaptunk, sok-sok vidám pillanattal, melyekbe megfelelő arányban keveredett a szomorkásabb rész. Volt itt minden az ármánykodástól kezdve a vicces félreértéseken át minden. És a végén egy szívbemarkoló befejezés után is elmondhatom, hogy ezt az animét érdemes volt megnézni.
A grafikája szép, a zene hangulatában illeszkedik a történethez. A korcsolyás jelenteket nagyon szépen megrajzolták. Egyetlen furcsaságot találtam csak a sorozatban, ez pedig már a versenyekhez kapcsolódik: érdekes volt, hogy a rövidprogram után győztest hirdettek és dobogóra állhattak a hölgyek, mert ez a valóságban ugye nem így van. Csak a szabadprogram után van eredményhirdetés. Mindenesetre ez nem vont le semmit a sorozat élvezhetőségéből. Aki szereti a romantikus sorozatokat, azoknak nagyon tudom ajánlani.
Még egy érdekesség: az anime 2005-ös, így szinte szabályszerű, hogy Tazusa végig az idei Torinó-i Olimpiára készül. Érdekesség, hogy idén először a téli olimpiák történetében, és mindenki legnagyobb meglepetésére egy japán hölgy (Shizuka Arakawa) állhatott a dobogó legfelső fokán. Érdekes, igaz? Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogy az animének bármi köze is lenne a valós élethez. De nálam egy plusz volt, miközben néztem a sorozatot, az a tudat, hogy Tazusa-nak igenis esélye lehet az aranyéremre (mert a sorozatban az amerikai versenyző kétszer is elég leereszkedően nyilatkozott Tazusa-ról), hiszen a valóságban is bebizonyosodott, hogy japán műkorcsolyázó simán lemoshat a pályáról olyan neveket, mint például az orosz Irina Szluckaja vagy az amerikai Sasha Cochen…
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük