B E T A
Eredeti cím ジェネレイターガウル
Angol cím Generator Gawl
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 1998
Ismertető:
2007 októbere. Egy tomboló vihar közepette három fiatalember jelenik meg a semmiből Tokió Kubere kerületében. Kilétük és céljuk hamar kiderül. A jövőből jöttek, hogy megakadályozzák Takuma Nekasa professzort abban, hogy felfedezései nyilvánosságra kerüljenek és rossz kezekbe. Nekasa professzor ugyanis felfedezett egy olyan genetikai kódot, amely felfedi az emberi test legnagyszerűbb adottságait és egyben az ebben rejlő egész emberiségre is leselkedő hatalmas fenyegetést. A jövő ahonnan jöttek igen sötét és baljós, a világ a III. világháború okozta sebektől szenved és a lakosság nagyrésze kipusztult, melyet egyfajta genetikailag módosított egyedek, az ún. generátorok okoztak. Az ő feladatuk, hogy helyrehozzák ezt a hibát, de sajnos csak három hónap áll rendelkezésükre.
Ryou, Kouji és Gawl, hogy könnyebben elvegyüljenek, diákokként beiratkoznak a neves Oju akadémiára. Egyik osztálytársuknál, Masami-nál vesznek ki szobát, aki első találkozásuk óta állandó ‘harcban’ áll Gawl-al annak ellenére, hogy később nyilvánvalóvá válik, vonzódik hozzá. Egyik alkalommal az örökké kíváncsi Masami beleráncigálja legjobb barátnőjét, a halkszavú és szégyenlős Natsume-t egy kis nyomozásba, ám a fiúknak sikerül ezt megakadályozni. Nem sokkal később Gawl-t generátorok támadják meg, akiket a kormány küldött a nyomukba. A fiú itt barátai védelmében kénytelen felvenni velük a harcot, és ennek következtében fel kell adnia minden emberségét. Ekkor derül fény arra, hogy ő is egy generátor. Az események innentől kezdve felpörögnek, a három fiúnak és Masami-nak szörnyű titkokkal kell szembesülnie. Elkezdődik a versenyfutás az idővel…
A történet meglehetősen rövid, viszont tele van meglepetésekkel. Alapjában véve szomorú a hangulata, de Masami és Gawl állandó civakodása ad némi vidám színezetet. A karakterek így néhol ellentmondásosnak tűnhetnek, de a történet oly lebilincselően fűzi egymásba a látszólag összeférhetetlen szereplőket egészen a végkifejletig.
A zenéjéről csak annyit jegyeznék meg, hogy nem túl változatos, de az opening igen kiválóra sikeredett. Mivel a sorozat nem mai darab, a grafika viszonylag szépen kidolgozott és ez főleg a generátoroknál érvényesül.
A szereplők közül kiemelném a történet főellenségét, Ryoko Saito-t. Önző, szadista és gyanakvó. Jól ismeri a fiúk múltját. Tudásával sakkban tartja Nekasa professzort is, aki egy baleset során elvesztette emlékeit. Generátoraival állandóan Gawl-t és barátait hajszolja, hogy ne tudják véghezvinni küldetésüket. Egyébiránt nála van Gawl szívmagja is.
És végezetül néhány szó a ‘generátor’-okról:
Ez egy olyan lény, mely képes átalakulni fémorganikus harcossá és ereje túltesz minden emberi képzelőerőn. Sokféle típusa létezik (pl. Penge, Egyszemű, Manta, stb.), különféle egyedi képességekkel. Többféle fokozatai is vannak, melyek beazonosítják a generátor teljesítményét (erejét) és fejlődési fokát (pl. Gawl 4-es). A generátorokat egy ún. szívmag működteti, minden erő és életfunkció itt megy végbe. Kristályszerű és csak egy másik generátor tudja elpusztítani. Ha egyszer megsemmisül, a generátor meghal és átalakul energiává vagy porrá hamvad.
Remélem az ismertető elnyerte tetszésetek. Elsősorban sci-fi rajongóknak ajánlom.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük