B E T A

Garakuta no Machi (2006)

Garakuta no Machi ICON by Animegun

Eredeti cím ガラクタの町
Angol cím Junk Town
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 2006
Ismertető:
Ezt a rövid, alig 14 perces derűs animét Nobutaka Ito rendezte, akinek a nevéhez fűződik többek között a Claws of a Beast és a Kaiba című anime megrendezése. Valamint animációs rendezője volt a híres Samurai Champloo utolsó részeiből néhánynak.
A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol a robotok az élet mindennapjaivá váltak, például a boltokban ők a felszolgálók, vagy akár játszani lehet velük. Sőt, a giliszták és csótányok is robotokból vannak. A dolgok akkor válnak érdekessé, amikor a fiatal főszerelőnk – kinek neve ismeretlen – a bevásárlónegyedet járja, miközben lepottyan elé egy aprócska, piros, pók kinézetű robot. A kisfiú követi a robotot, majd egy érdekes barátság alakul ki közöttük.
A “Junk Town” cím annyit tesz magyarra lefordítva, hogy “Hulladék város”, aminek nagyon sok köze van az animéhez, mivel a kis robot szereplőnk a történet folyamán folyamatosan zabálja föl az egyéb robotok alkatrészeit, amiket később a saját elemeivé formál, és ezáltal egyre nagyobbra nő a robot. A készítő cég a Studio 4°C, ami nevéhez számos egyéb anime címe fűződik. Az anime megjelenítésén látszik is a vállalat hatása, épp ezért az érdekesen megrajzolt grafika nagyon hasonlít például a Tekkonkinkreet vagy a Batman: Gotham Knight Studio 4°C-s részeinek ábrázolásához.
Összességében egy nagyon aranyos, kikapcsolódó kis rövidfilmet láthatunk, amit bátran ajánlok mindenkinek! Én már kétszer láttam, és nem bántam meg! Jó szórakozást hozzá!^^
Online:
Garakuta no Machi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük