B E T A

Gall Force 1 – Eternal Story (1986) (magyarul)

Eredeti cím ガルフォース
Angol cím Gall Force 1 – Eternal Story
Magyar cím Űramazonok 1.
Egyéb cím(ek) Gall Force the Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1986
Ismertető:
Két nép harcol egymással a világűr hidegében. A Solenoidok (úgy néznek ki, mint az emberek, csak mind nők) és a Paranoidok (folyadék alapú idegenek, akik humanoid formát is tudnak ölteni). A háború emberemlékezet óta tart, mindkét faj “hozzászokott” már, békekötésről szó sem lehet.
A Solenoid flotta egy csata után fénysebességre gyorsulva vonul tovább, mikor is az egyik hadihajó, a Star Leaf leszakad tőlük. A fedélzeten maradt 7 nő magára marad a súlyosan sérült hajón. Céljuk, hogy eljussanak egy bolygóra, a Chaos-ra, amit mesterségesen alkottak és a Solenoidok új otthonuknak szántak. Útjuk persze nem zökkenőmentes. A Paranoidok megtámadják őket, mindkét oldalon lesznek áldozatok. A történet előrehaladtával viszont olyasmi derül ki, ami mindkét nép sorsát megváltoztathatja, így minden tekintet a Star Leaf megmaradt legénysége felé fordul. A lányoknak ki kell tartaniuk, ki kell állniuk a megpróbáltatásokat, hisz talán ők fogják eldönteni az ismert világok sorsát.
A film 1986-ban készült, így senki se számítson csillogó mechákra, vagy számítógépes effektekre. A történet érdekes és kifejezetten egyedi. A harci és egyéb gépezetek kifejezetten ötletesen vannak megtervezve, az alkotók egy teljes világot alkottak az anime kedvéért. A karakterek is jól sikerültek, habár neveik kicsit egyszerűek, de ez nem ront sokat az összhatáson. Összességében ez egy nagyon jó anime, ami a 21. században is megállja a helyét, érdemes megnézni.
Online részek:
Gall Force 1 – Eternal Story (1986)
Gall Force 2 – Destruction (1987)
Gall Force 3 – Stardust War (1988)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük