B E T A

Ismertető

Az OVA Sanami Matoh azonos című mangája alapján készült. Előre le kell szögeznem, hogy az OVA a 7 kötetes manga egy nagyon pici részletét mutatja be nekünk, méghozzá a 2. kötet egy kis történetét.
Van két New York-i zsarunk, Dee és Ryo, akik nem is olyan rég kerültek egymás mellé. Dee biszex és minden vágya meghódítani Ryo-t, míg Ryo egy félig japán pasas, aki maga sem tudja, hogy mit akar. Mindenesetre nagy szerencséjükre (vagy szerencsétlenségükre) Dee-nek sikerül kiharcolnia a főnökénél, hogy együtt mehessenek el nyaralni. Így aztán nem kell sok idő, hogy Anglia egy eldugott kis porfészkébe, egy gyönyörű tó partján épült kastélyszállóba kerüljenek. Édeskettes, gyönyörű táj, ennél több nem is kell Dee-nek, hogy elkezdjen terveket szövögetni Ryo meghódítására.

Igen ám, de mint az életben is, szépen közbeszól valami. És ez a valami nem más, mint egy gyilkosság. Természetesen felbolydul az életük, mert bárhogy is ki akarnak maradni belőle, nem jön össze. Gyanús egyénekkel találkoznak, szellemek kísértenek, felbukkan egy amcsi zsaru és a (lefizetett) otthon maradt kölykök, na meg persze J.J. az idióta zsaru, aki mindenáron Dee-t akarja. (Hogy kik ezek, nem megyek bele, mert sokáig tartana elmesélni)… Hogy aztán ebből mi sül ki? Meg kell nézni ezt a vidám történetet, és akkor mindenki megtudja.

Ebből is látszik, hogy nem valami vérkomoly krimiről van szó. Jó adag humor, kedves jelenetek, na és persze azért van rejtély és egy kis őrület is benne. A grafika nem mai, meg is látszik rajta, de szerintem aranyos. A zenéje pedig kitűnően illik a történethez. Az openinget kifejezetten szeretem. Amit nagyon sajnálok, hogy ilyen rövid. A manga annyira pörgős, tele jobbnál-jobb helyzetekkel, kár, hogy nem csináltak belőle többet. Nagyon tudom ajánlani mind az animét, mind a mangát.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük