B E T A
Eredeti cím ドラゴンズヘブン
Angol cím Dragon`s Heaven
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 1988
Ismertető:
Ezt az animét a nem létező “ne döntsünk a cím alapján” kategóriába sorolnám.
Én a cím miatt szedtem le, mert azt hittem, hogy valami sárkányos anime lesz, és csak nem lehet olyan rossz. Ennek ellenére a történet voltaképpen robotok harcát mutatja be.
Több évtized eltelt már a háború óta, de az országban még mindig nem teljes a béke. A robotok újra támadni kezdenek. Ikuru egyike azon lányoknak, akiket megkérnek, hogy robotruhába öltözve menjen harcolni. A mindent eldöntő harc kezdetét veszi a két robotcsapat, és az egyiküknek segítő robottá felszerelt emberek között.
Az anime elején számítógépes animációt láthatunk, majd a grafika újra a régi, ’88-as módját veszi fel. Ezen viszont már alaposan meglátszik a régiesség, kezdeném azzal, hogy a figurák úgy néznek ki, mintha koszosak lennének, de ez csak a régiesség hibája. Ettől eltekintve a hanghatások nagyon jól vannak megcsinálva, s csak azt tudom mondani, hogy egy mechás animében sem hallottam még a robotok hangját ennyire odaillőnek, visszhangosnak, s teljesen a karakterhez passzolónak. Összességében nem annyira rossz darab, de elsőre nem igazán lehet érteni az anime lényegét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük