B E T A
Eredeti cím ドラゴンハーフ
Angol cím Dragon Half
Egyéb cím(ek) Pusiau Drakonas
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Év 1993
Ismertető:
Mink különös házasság eredménye. Apja ahelyett, hogy megölte volna a vörös sárkányt, aki ellen harcba indult, inkább feleségül vette. Az ő gyermekük Mink, a fél-sárkány. Alapjában véve emberi a külseje, leszámítva a homlokán lévő két szarvát, farkát, időnként megjelenő szárnyát és emberfeletti erejét.
Mint minden fiatal lány a környéken, ő is szerelmes Dick Saucerba, az énekes, harcos és sárkányölő hősbe. Mivel a király el akarja venni feleségül Mink anyját, azt a tervet eszeli ki, hogy elrabolja lányát, ezzel kényszerítve a házasságra. Minket az udvari varázsló el is rabolja, a biztonság kedvéért 1 helyett 3 mérgezett nyilat lőve bele. De ő ahelyett, hogy meghalna, felkel, szétveri a fél palotát, de végül egy Dick Saucer koncertjeggyel sikerül lenyugtatni.
A királynak ezek után nincs más választása, mint magát Saucert a lány ellen küldeni, hogy ő végezzen vele. Így Minknek szerelme ellen kell majd harcolnia.
A csupán két részes anime nem tartalmaz komoly mondanivalót, viszont annál több pihent viccet. A szereplők igen gyakran öltenek szuper deform alakot, ami jól belepasszol az anime hangulatvilágába. Ajánlom, aki teheti, nézze meg.
Online részek:
01. rész 02. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük