Dragon Crisis ICON by Animegun

Eredeti cím ドラゴンクライシス!
Angol cím Dragon Crisis
Egyéb cím(ek) Dragon Crisis!
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2010 – 2011
Ismertető:
Először is pár szó az alaphelyzetről és a világról. Ebben a világban számtalan természetfeletti lény és varázserejű tárgy található. Ezeket a tárgyakat “Elveszett Ereklyéknek” nevezik, és mindegyik valamilyen egyedi erővel rendelkezik; vannak az Elátkozott Ereklyék, amelyek képesek megszállni tulajdonosukat, és megőrjíteni. Ezeket az ereklyéket erejük szerint sorolják be, amiből az “S szintű” a legértékesebb és legerősebb is. Létezik egy “Society” nevű szervezet, amely ezen ereklyék összegyűjtését tűzte ki céljául. Ennek érdekében átoktörőket alkalmaznak, mivel csak ők képesek használni az ereklyéket. Az átoktörőket 1-től 10-es szintűig sorolják be, melyből a 10-es a legerősebb.
Kisaragi Ryuuji a főszereplőnk, aki első látásra egy teljesen átlagos iskolás fiúnak látszik, de mégsem az. Ugyanis ő egy 10-es szintű átoktörő, és a híres Kisaragi házaspár fia, akik az egyik legjobb ereklye gyűjtők a Society-ben, éppen emiatt szinte soha nincsenek otthon. Ám Ryuuji nem kívánja követni szülei példáját bizonyos okok miatt. Emellett Ryuuji-nak van egy visszatérő álma, melyben a vízben süllyed tehetetlenül, ám egy szőke lány megmenti.
Egy nap, mikor Ryuuji az iskolában unja magát az órán, hirtelen betoppan Nanao Eriko, Ryuuji unokatestvére, aki egy 7-es szintű átoktörő. Gyorsan kirángatja Ryuuji-t az óráról, hogy ellopjanak egy S szintű ereklyét egy másik szervezettől. Ez sikerül is nagy nehezen, de kiderül, hogy az az ereklye, amit elloptak, nem teljesen az, aminek hitték, sőt, nem is ereklye. Egy lány az, akiről kiderül, hogy egy vörös sárkány, ezen mindenki nagyon ledöbben, hiszen annyira kevesen láttak eddig sárkányt, hogy néhányan nem is biztosak a létezésükben. Mindemellett a lány, akit Ryuuji elnevezett Rose-nak teljesen odavan a fiúért, és emellett még elég féltékeny típus is. Ráadásul folyton a jegyesének nevezi magát, sőt, valahonnan ismerte is a fiút és még a nevét is egyből tudta, amint meglátta. Majd hamar kiderül, hogy honnan is ismerik egymást, hiszen Ryuuji-nak is eszébe jut a lány, és hogy az álma nem is álom, sokkal inkább egy inkább emlék.
Így veszi kezdetét hőseink zavaros kis élete, mivel Rose-nak laknia kell valahol, és Eriko sem maradhat fedél nélkül, így hátRyuuji-nál kell mind két lánynak laknia. Ami persze elég furcsa helyzeteket teremt.
Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész