Doujin Work ICON by Animegun

Eredeti cím ドージンワーク
Angol cím Doujin Work
Egyéb cím(ek) 同人工坊
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2007
Ismertető:
Mint az a címéből is sejthető, kissé kényes témát feszeget az anime; a doujin-ok világát (ha a mangából készül az anime, a doujinból a hentai). Ennek ellenére az anime egyáltalán nem erotikus, még csak az ecchi kategóriába sem sorolható, viszont roppant humoros.
Az alapfelállás egyszerű: Najimi barátnője, Tsuyuri unszolására (bár sokkal inkább a profit érdekében) beszáll a “doujin iparba”, ami viszont nem épp neki való, ugyanis hamar zavarba jön tabu dolgok hallatán, amiből bizony nincs hiány. Fontos szereplő még Justice, aki öreg rókának számít a szakmában, gyakran tanácsokkal látja el a lányokat, és Sora, aki mindig vele van, roppant aranyos résztvevője az eseményeknek.^^ Folynak az események, félreértések tömkelege és furábbnál furább helyzetek követik egymást, amik tökéletesen megalapozzák a nevetést, mint például Najimi első hentai játéka, vagy első publikált doujinshi-ja, ami mellesleg nem kis kavarodást okoz.
Az animáció és a karakterek kidolgozása átlagos, de egyáltalán nem rossz. Az idei (2007-es) színvonalnak megfelel. A seiyuu-k (japán szinkronszínészek) jó munkát végeznek, passzolnak az adott karakterhez. Az opening/ending is el lett találva (külön kiemelném az ED-ben táncoló kék alsónadrágot^^). Az anime természetesen manga alapján készül. Az animében valamivel jobban kidolgozottak a figurák, és még jó pár dologban eltér, tehát akit “mélyebben” érdekel a mű, az mindenképp olvasson bele a mangába… Véleményem szerint nagyon jó anime, rengeteget lehet rajta nevetni, még ha egy rész csak 10 perc is. Világmegváltást senki ne várjon tőle, viszont aki szeretne egy kicsit kikapcsolni, annak tökéletes.
Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ
 05.RÉSZ  06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ
 09.RÉSZ  10.RÉSZ  11.RÉSZ  12.RÉSZ