B E T A

Devil Survivor 2 The Animation (2013)

Eredeti cím デビルサバイバー2
Angol cím Devil Survivor 2 The Animation
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2013.04.05 – 2013.06.28
Ismertető:
Minden egy átlagos napon kezdődött. Főhősünk, Kuze Hibiki éppen barátjára, Shijima Daichi-ra várakozott, akinek próbavizsgája volt. Miután Daichi végzett, találkoztak és elmentek egy helyre, ahol ittak valamit, és a jövőről beszélgettek. Ezután Daichi mutatott Hibiki-nek egy új alkalmazást, a Nicaea-t, ami úgynevezett halott arc videókat küld a barátaidról, ha olyan helyzetbe kerülnek, hogy meg fognak halni. Daichi beregisztrálja Hibikit az oldalra, majd távoznak. Egy metrómegállóba érkeznek, ahol meglátják egyik évfolyamtársukat, Nitta Io-t. Elbeszélgetnek a lányról, majd egyszer csak kapnak egy üzenetet a Nicaea-tól. Egy halott arc videó került feltöltésre az egyik barátjukról. Lejátsszák a videót, amiben látják, ahogy a metró rájuk borul és meghalnak. Ettől eléggé rossz érzésük támad, és el akarnak menni, de mégsem teszik. Ekkor hirtelen elkezd remegni a föld, elmegy az áram, a tartóoszlopok leszakadnak és megérkezik a metró, ami gyorsabban megy a kelleténél. Pont, ahogy a videóban a metró felborult és egyenesen rájuk dőlt.
A Nicea alkalmazás közli velük, hogy köszöni, hogy használják és ha így folytatódik, meg fognak halni, de kaphatnak még egy esélyt. Ekkor a program felteszi a kérdést: szeretnének-e még élni. Két lehetőség közül választhatnak. Nem nehéz kitalálni: ezek az élet és a halál. Mindketten az életet választják, így – természetesen – nem halnak meg és a démonidézés alkalmazás is letöltésre kerül. Hibiki körülnéz és segítséget akar hívni, amikor találnak még egy túlélőt, aki nem tűnik túl elevennek, viszont valahogy megidézett egy démont. Nem csak egy pokolbéli van vele, hanem több is, és meg akarják támadni Nitta Io-t, aki szintén túlélte a történteket. Ő véletlenül megidézett egy szörnyet, aminek hatására – szintén véletlenül – Daichi is hasonlóan cselekedett. Észreveszik, hogy azok a démonok megvédik őket a többtől, így elmenekülnek.
Végre kijutnak a metróállomásról, és látják, hogy nem csak ott történt szerencsétlenség, hanem az egész város romokban hever ismeretlen okok miatt. Io próbálja felhívni a szüleit, de nem tudja, így Hibiki megígéri neki, hogy Daichi-val hazakísérik őt. Beesteledik, majd egy furcsa kinézetű repülő űrlény száll le az égből, és megpróbálja megölni az embereket. Daichi elfut. Io véletlenül megint megidézi a démonját, aki ezúttal kevésnek bizonyul. Hibiki kap egy új halott arc videót Daichi-ról, aki nem sokkal ezután megjelenik egy lopott autóval és megpróbálja elütni az idegent. Hibiki kétségbeesik, azt hiszi, hogy Daichi meghalt. Megidéz egy démont, akit Byakko-nak hívnak. Segítségével elpusztítja az űrlényt és kiderül, hogy Daichi nem halt meg. Elviszik őket a Japán Meteorológiai Társaság tagjai. Ott találkoznak a társaság főnökével, Hotsuin Yamato-val, akinek szintén van egy erős démona, Cerberus. Io-t és Daichi-t bezárják egy szobába, Hibikivel pedig közlik, hogy a világ hat nap múlva véget ér, ha nem győzik le a Földet megtámadó összes olyan űrlényt, mint akit legyőzött a minap. Ezeket az űrlényeketSeptentrionoknak hívják. Yamato megkérdezi Hibiki-t, hogy együtt működik-e velük, aki végül igennel felel, hisz a világ úgyis véget ér hat nap múlva, tehát nincs hova menekülnie.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük