B E T A

Cyber City Oedo 808 (1990-91)

Eredeti cím サイバーシティOEDO808
Angol cím Cyber City Oedo 808
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész
Dátum 1990 – 1991
Ismertető:
2808-ban a technológia uralta Oedo városában három “nehézsúlyú” bűnöző (a forrófejű Sengoku, a punk kinézetű Goggles, és a nőiesen finom, elegáns Benten) kivételes ajánlatot kap; ha hajlandóak csatlakozni a rendőrség Cyber Police osztagához, akkor nem kell letölteniük az öszesen közel ezer évre rúgó börtönbüntetésüket. Minden megoldott ügy után pár esztendőt elengednek nekik, és így egy nap talán levehetik a nyakörvet, ami azonnal felrobban, ha nem engedelmeskednek a főnöküknek. A három epizódban három különálló esetet láthatunk, és habár mindhárman résztvesznek mindegyikben, a sztori mindig egyikükre fókuszál. Az elsőben egy égbe felnyúló “űr-karcolót” fenyegető hackert kell elkapniuk, a másodikban szembekerülnek a hadsereg által illegálisan kifejlesztett titkosfegyverrel, a harmadikban pedig egy titokzatos “vámpír” után nyomoznak.
A három történet külön-külön is megállja helyét, meglehetősen érdekes, lebilincselő mindegyik, emellett jól kidolgozott, szerethető karaktereket láthatunk egy hamisítatlan, kiégett, bűnnel teli “cyberpunk” világban. A zenék remekül illenek a látványhoz, különösen hangulatosak, mellesleg szépen megrajzolt, izgalmas akciójelenetek tarkítják az amúgysem unalmas animét.
Leginkább a sci-fi, cyberpunk rajongóknak szerezhet örömet, de bárki megnézheti, aki kíváncsi egy kis mozgalmas akcióra, és bírja az erőszakot. Vér ugyanis van benne bőven, de ez ne rettentsen el senkit, a történet bőven megéri a háromszor háromnegyed órát.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük