B E T A

 

Eredeti cím カラフル(2010)
Angol cím Colorful (2010)
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2010
Ismertető:
Kiválasztott lettél. Szerencsés lélek vagy.
Élet a halál után. Meglehetősen sok mű foglalkozik vele, de a Colorful ezek között is egy elfeledett gyöngyszem. Meghaltál. Már nincs visszaút, a bűneid halálod után is kísértenek. Vagy mégse? Te vagy a szerencsés kiválasztott, te visszamész az életbe és elölről kezdhetsz mindent. Nem, ez nem lehetőség, ez parancs.

 

Nem akarok visszatérni…

Főhősünket, akit se nem látunk, se nem hallunk, ezzel fogadják a túlvilágon. Az ő szemén keresztül látjuk a világot, így még jobban átélhetjük balsorsát. Egy kisgyereknek kinéző valaki azt mondja neki, hogy a főnök úgy döntött, kap egy második esélyt. Visszatérhet az életbe, egy Kobayashi Makoto nevű tizennégy éves fiú testébe, aki nemrég öngyilkosságot követett el. Így az ő bűneit is helyre kell tennie, miközben nem felejti el sajátjait sem. Főhősünk ekkor felébred, és így elkezdi Makoto életét élni. Eleinte kívülállónak érzi magát, nem gondolja magát azonosnak testével. Ráadásul a bohókás Purapura, a segítője sem túl segítőkész, csak néha jelenik meg és oszt meg információkat Makoto életéről és haláláról. Főhősünknek, az immáron “új Makotónak” meg kell birkóznia a magánnyal, egy szétesett családdal, egyszóval minden rosszal, amit csak elképzelhet az ember.
Persze szépen lassan elkezdi Makoto életét élni, megismeri családját és környezetét, és talán még öngyilkosságának körülményei is kiderülnek. Talán még jobb irányba is tudja terelni életét, és megtalálja a közös hangot az emberekkel.

Online:
Colorful

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük