Choujuushin Gravion Icon by Edgina36

Eredeti cím 超重神グラヴィオン
Angol cím Gravion
Egyéb cím(ek) Super Gravity God Gravion
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 23 perc
Dátum 2002.10.07 – 2002.12.16
Ismertető:
A történet főszereplője, Eiji Shigure betör a multimilliomos, Klein Sandman kastélyába, mert meg akarja találni eltűnt nővérét, Ayaka Shigure-t és kutatásai oda vezették őt. A véletlen úgy hozza, hogy belekerül egy “G-Attacker”-be, a négy Gran Diva egyikébe és egy Zeravire-irtó csapat tagja lesz. (A Zeravire olyan idegen létforma, ami el akarja pusztítani a Földet.) Mint később kiderül, a nővére a kiképzés alatt tűnt el, és senki sem tudja merre lehet. Eiji-nek nincs más választása, maradnia kell, ha meg akarja találni testvérét. A Kaiser Knight-ok (Gran Kaiser-ek, így hívják a pilótákat) jó része fiatal, de szinte mindegyikük őriz valamilyen titkot, és küzd valami célért.
A kastély ura Sandman, aki szintén nagyon rejtélyes ember, ismeri a támadó idegeneket és hogy honnan érkeznek, valamint megfelelő technikával rendelkezik ellenük. A kormány nem is nézi jó szemmel, a későbbiekben megpróbálja ellopni ezt a fejlett technikát. A kis csapatunk egyre erősebb és több Zeravire-ával néz szembe részről részre, míg eljutunk a végkifejletig, ahol megtudjuk, mik ezek az idegenek és ki küldi őket a Föld ellen. A gépek a gravitációs erőt alakítják át a pilóták egy különleges génjének segítségével. Nem mindenkinek van ilyen gén a szervezetében, Eiji-t ezért is csalták a kastélyba a történet elején. Az első széria nem kap “igazi” befejezést annak köszönhetően, hogy elejétől kezdve két szezonosra tervezték. Ebben a szezonban még nem nagyon derülnek ki a titkok, sőt, csak egyre több kérdés jár majd a fejünkben. Szerencsére a második évadban ezekre mind választ kapunk.
A sorozatban rengeteg a félreérthető szituáció, amit még tetéz az is, hogy a csapatot csak cselédek támogatják. Tehát a cselédek végzik a „G” mechák szerelését, és egyéb tennivalókat. A személyes kedvencek a kicsit perverz 12-13 éves lányok (hárman vannak), akik folyton Eiji-t akarják le/fel vetkőztetni. A pilótákról is ejtenék pár szót:
Eiji Shigure: 17 éves fiú, nagyon önfejű. Mindenbe beleüti az orrát, igaz, mindezt azért, hogy megtalálja a nővérét. A harcok során pedig biztosan lehet rá számítani.
Toga Tenkuji: 17 éves fiú, szinte egész életét a kastélyban töltötte, nem voltak barátai, és nem tud semmit a nagyvilágról. Ebből kifolyólag könnyen kerül kétes szituációkba.
Luna Gusuku: 14 éves lány, könnyű kihozni a sodrából. Eijivel folyton tépik egymást. Az ő apja szintén eltűnt, ezért Sandman magához vette. Nagyon szerelmes Togába.
Eina: az egyik cseléd, ugyanakkor pilóta is, csendes félénk lány, Togáért megtenne bármit, mert gyerekkorától ő viselte gondját. (A későbbiekben nagy titkok derülnek ki róla.)
Mizuki Tachibana: a dögös, bomba nő, hatalmas adottságokkal. Ő a legidősebb pilóta, ugyanakkor remekül oldja meg a helyzeteket, és a bájait sem fél bevetni, szeret inni is.
Leele: ő vezeti a 6. mechát, nagyon félénk és kezdetben Sandman bújtatja mindenki elől (nem véletlenül), a történet végére jellemfejlődésen megy keresztül.
A fansevice végig jelen van az animében, és nem csak a fiúk, a lányok örömére is. Az ED-k, OP-k és a sorozatban szereplő zenék végig fantasztikusak, nem lehet megunni. Az egyik pilóta hangját nem más, mint Jun Fukuyama adja, ő a sokak által kedvelt Lelouch a Code Geass-ből. A sorozat garantált szórakozást nyújt bárkinek, mivel jó sok műfajt lefed, és változatosak a karakterek, ezért mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ 04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

[/restab][/restabs]