B E T A

Chouju Kishin Dancouga: God Bless Dancouga (1987) (magyarul)

 

Eredeti cím 超獣機神ダンクーガ GOD BLESS DANCOUGA
Angol cím God Bless Dancougar
Magyar cím Az Űrrepülőszázad
Egyéb cím(ek) God Bless Dancouga
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 1987
Ismertető:
Habár a gonosz Zorbados császárt legyőzték (a tévésorozatban), az élet mégsem tért vissza a békés kerékvágásba. A Föld továbbra is háborúban áll az idegenek megmaradt leszármazottaival, melyek időről-időre feltűnnek, és hatalmas pusztítást hagynak maguk mögött. A városokban 9 után kijárási tilalom van, a katonák pedig egyre feszültebbek, mivel rájuk nehezedik a legnagyobb súly. A feszültség oldását pedig néhányan erőszakos módon próbálják meg megoldani. Így az egyik első jelenetben végignézhetjük, ahogy két katona megpróbálja elkapni egyik nő társukat. A bajbajutott nő megmentésére pedig egyik főszereplőnk, Sara Yuki siet, aki néhány pillanat alatt ártalmatlanná teszi a közkatonákat. Masato Shikibu-t motorozás közben pillanthatjuk meg. A fiú a sebesség okozta mámorral próbálja meg ellensúlyozni, vagy talán elfelejteni a háború borzalmait. Ryo Shiba, a mamut pilótája újoncokat képez ki. Neki van a legjobb dolga, hisz szabadon kiabálhat beosztottaival, mivel ez lényegében munkaköréből adódó kötelessége. Negyedik társuk, Shinobu Fujiwara pedig énekesként lép fel esténként egy klubban. A négy főszereplő ebben a klubban fut össze először, miután Shinobu meghívja barátait, hogy hallgassák meg dalait. Habár az este jól indul, mégis hamar vége szakad, hisz 9-kor életbe lép a kijárási tilalom. A társaság fel is oszlik, Shinobu magára marad az utcán, miután Sara is otthagyja egy kisebb veszekedés után.
Nem sokkal később viszont újabb ellenséges idegen tűnik fel, így a négy pilóta rögvest gépébe pattan, és harcba indul a sárkány-forma fémszörny ellen, mely a várost pusztítja. A négy harcos megpróbálja közös erővel, de robotjaik egyesítése nélkül legyőzni a támadót. Habár mind a négyen rendelkeznek elég tűzerővel ahhoz, hogy normál ellenség ellen könnyedén győzelmet arathassanak, de a gép-sárkány nem adja meg magát. Hiába tüzelnek rá, az sértetlen marad, miközben komoly nehézségeket okoz a négy pilótának. Végül mégis csak sikerül megállítaniuk, habár nem tudják, hogyan. Örömük viszont nyomban odavész, mert a gépezet megsemmisíti önmagát, ezzel a város jelentős részét elpusztítva. Hőseinket hadbíróság elé állítják és elítélik, amiért nem tudták megfékezni a szörnyeteget. Így az emberiség talán négy legnagyobb védelmezője bebörtönzött bűnözővé válik, kényszermunka és hosszú fogság vár rájuk.
A helyzet viszont nem túl rózsás. Shinobu, Sara, Masato és Ryo bukását egy egyenlőre rejtőzködő erő tervelte ki, és hajtotta végre. Egy olyan lény, akivel a négy pilótának korábban is volt már dolga. Ha viszont Dancouga nem védi többé a Földet, lévén pilótái börtönben vannak, akkor lesz bárki is, aki útjába állhat az újfent hódítani vágyó sötét erőnek?
Online:
Chouju Kishin Dancouga: God Bless Dancouga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük