Choujikuu Yousai Macross (1982-83)

Eredeti cím 超時空要塞マクロス
Angol cím Super Dimensional Fortress Macross
Egyéb cím(ek) Macross
Besorolás anime, TV
Hossz 36 rész
Év 1982 – 1983
Ismertető:
A történet előzménye: 1999-ben egy hatalmas idegen űrhajó zuhan a Csendes-óceán egyik kis szigetére. Személyzetnek nem találják nyomát, de a hajón lévő technológia messze felülmúlja a földit, és szemmel láthatóan egy hadihajóról van szó. Véres háborúktól kísérve megalakul egy államok feletti földi kormány, amelynek célja, hogy az emberiséget felkészítse a találkozásra. Ehhez szétbontják és 10 év alatt újjáépítik az idegen űrhajót, ami a SDF-1 Macross nevet kapja, és kifejleszik az új Valkyrie vadászgépeket.
A sorozat cselekménye 2009-ben indul, amikor a Macross első útjára indul. Az ünnepélyes ceremóniára remek időzítéssel megérkezik a pár ezer hajót számláló földönkívüli Zentraedi flotta. A Macross automata rendszere tüzet nyit a közeledő felderítő hajókra, és megsemmisíti azokat – kell ennél jobb hadüzenet? Global admirális úgy véli, itt az idő kipróbálni a soha nem tesztelt térhajtóművet, ám a felszínhez közel végrehajtott ugrás után a Macross és a köré épült város, a Pluto környékén találja magát. Hab a tortán, hogy az ugrást követően a térhajtómű egyszerűen eltűnik.
A város lakóit sikerül bemenekíteni a Macross belsejébe, ahol újjáépítik városukat. A sorozat során kiderül, hogy a Zentraedi egy kb. 5m magas óriásokból álló faj, amely nem ismeri a kultúrát, csak a háborúzáshoz ért. Ebből aztán mókás dolgok is adódnak, és ez fog elvezetni a megoldáshoz. A főhős Hikaru Ichijo újonc vadászpilóta, aki romantikus szerelmi háromszögbe bonyolódik felettesével, Misa Hayase őrnaggyal és az ünnepelt énekesnővel, Lynn Minmayel.
A sorozatot 1982-ben (!) kezdték vetíteni Japánban, és hatalmas sikere volt. Ebben nagy része lehetett a nagyon jó mecha animációknak és az addig nem látott színvonalú grafikának is. A sorozat alapján 1984-ben elkészítették a Macross: Do You Remember Love? moziváltozatot, ami szintén óriási siker volt, és nekem személy szerint jobban tetszik, mint a sorozat.
A Macross szériának több folytatása is készült (Macross 7, Macross Plus, Macross Zero). Az eredeti Macross sorozatot (is) licenselve készítették el 1985-ben az amerikaiak a Robotech sorozatot.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”Sorozat” active=”active”]

 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész  27. rész  28. rész  29. rész  30. rész
 31. rész  32. rész  33. rész  34. rész  35. rész
 36. rész

[/restab]
[restab title=”Mozi”]

Choujikuu Yousai Macross – Ai Oboete Imasu ka (1984)

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük