Eredeti cím シーバス 1-2-3
Angol cím Sorcerer on the Rocks
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 1999
Ismertető

Egy kőkemény fantasy történet, ami soha senkinek nem jutna eszébe. A középkori fantasy-kat teljesen más szemszögből megvilágítva.

Hősünk a világ legromlottabb “gonosz” varázslója, aki a jó dolgoktól megbetegszik. Bár varázshatalmát közel s távol ismerik, sőt, ha szükséges, egy arkangyallá is át tud változni, mégis napról napra él.
Van három rabszolgája: egy elf-farkasember-lány, egy “elkötelezett” harcművész, és egy apáca. Ezen felül Shiba-t állandóan üldözi a “Million Dollars” nevű ügynök, akinek tartozik. Ő tanácsolja neki, hogy vállaljon el egy egyszerű szörnyvadászatot, amiből törlesztheti tartozását.

Shibas így is tesz, és elutazik a világ legromlottabb városába (érdekes, hogy itt sohasem lesz rosszul…), és a kormányzónál felvállalja egy hatalmas szörny-probléma megoldását.
Azonban a dolgok nem olyan egyszerűek, mint amilyennek tűnnek. Előszök is: pár szerencsétlen kör a kaszinóban, és máris elúszott az előleg, így az apácának és az elf leányzónak ki kell aknáznia lehetőségeit, hogy ne kelljen az utcán éjszakázniuk. De ez még a kisebbik gond.
Egy hatalmas (az eredeti feladatnál jóval nagyobb) félig istenszerű szörnyet akar a kormányzó megidézni, és ehhez egy áldozatot kell bemutatnia: egy tiszta testben hatalmas mennyiségű mágikus potenciállal rendelkező személy életét.

Nos: van egy híres varázslónk, és egy apácánk…  azt hiszem, nem nehéz kitalálni, mi következik ebből…

Bár a grafika mai szemmel nézve nem tökéletes, de még mindig tökéletesen élvezhető, csakúgy mint a zene. Azonban egyértelműen a történet és az eszeveszett mennyiségű hülyeség az, ami mégis leköti a nézőt. A poénok (nagyrészt) az animékhez megszokottakhoz képest nem fárasztók, sőt, sok helyen nem is tűnik fel, csak ha komolyabban utána gondol az ember.

Mivel nagyon sok műfaj paródiája megtalálható benne, mindenkinek jó szórakozást fog nyújtani! És annak ellenére, hogy nincs sehol jelezve, én azért megajánlanám a 14-es karikát a jobb alsó sarokba.

Online részek 
1.rész 2.rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük