Chirin no Suzu (1978)

Eredeti cím チリンの鈴
Angol cím Ringing Bell
Egyéb cím(ek) Bell of Chirin
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1978
Ismertető:
Chirin egy nemrégen született kisbirka, aki gondtalan és boldog életét tölti a legelőn édesanyjával és a többi birkával. Édesanyjához nagyon szoros kapocs fűzi. Imád elkalandozni, és anyja szavai ellenére, aki óva intette őt a veszélyes barangolásoktól, mégis mindig messzire elkóborol a nyájtól, ezért is kap az energikus kisbirka egy kiscsengőt a nyakába, hogy hallja az anyja, épp merre van.
Szép és gondtalan élete hirtelen félbeszakad, amikor egyik este egy kegyetlen farkas (akinek seb húzódik a szemén) megtámadja őket, és anyja a gyermekét megvédve, feláldozza az életét. Chirin nem tud megbékélni a gondolattal, hogy ennyire tehetetlenek a farkasok ellen, mérgesen, feldúlva elindul a vadonba, hogy megbosszulja édesanyja halálát. A kicsi birka élete egyre csak rosszabb lesz, míg egy hegyre felmászva megtalálja anyja gyilkosát… Vajon bosszúja beteljesedik? Túléli egyáltalán a rá váró küzdelmet? Ha kíváncsi vagy Chirin sorsára, akkor feltétlen nézd meg!
A Ringing Bell egy azonos című regény alapján lett megfilmesítve anime formájában. 1978-ban a Sanrio jelentette meg, mely cégnek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint pl. a Sea Prince and the Fire Child, Unico (a rajzolás még hasonlít is hozzá nagyon), Hello Kitty-k, Flint, Onegai my Melody stb. Ez a mozifilm habár gyereknek készült eredetileg, mégis a történet során kibontakozó sötét hangulat, a természet vad törvényei és a bosszúvágy inkább a felnőttek irányába tereli a megnézését. Hasonlóképpen, mint az Unico-ban, ez a mozifilm is egy instrumentális, zenés produkció, melyben a dalbetétek segítik a történet megértését. Megható, szívszorongató kis történet, mindenképp ajánlom megnézésre!
Online:
Chirin no Suzu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük