B E T A

 

Eredeti cím カーニバル・ファンタズム
Angol cím Carnival Phantasm
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 12 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Ki ne ismerné a TYPE-MOON két nagy univerzumát, a Fate és a Tsukihime világát? Az eredetileg visual novel formájában megjelent művekből később további VN folytatások születtek: mangaadaptációk, előzménytörténetek, animefeldolgozások… S már nem egy mű játszott el a gondolattal, hogy mi lenne, ha ötvöznénk mindezeket. Ebből már készült egy doujin SRPG/VN*, a Battle Moon Wars Shirogane és egy doujin manga, a Type-MOON Complex X. Sőt: hivatalosan is megjelent egy manga, a TYPE-MOON munkatársától, Takenashi Eritől, a Take Moon, amely 2004 óta fut.
Így az Tsukihime-univerzum tizedik évfordulóján nem is csoda, hogy elővették a Take Moon ötletét, s adaptálták, így adva életet a Carnival Phantasm-nak.

 

Lady Karnevál – most más előadásában –

A történet epizodikus, így nem is lehet róla jóformán semmit sem írni. A 12 részben több kisebb, önparodisztikus “rész(ecske)” van, s a Type-MOON karakterei elég gyakran a sokat látott, ismert poénokat és poénhelyzeteket adják elő. Van olyan, hogy egy vetélkedőn vesznek részt a Fate/Stay Nightban megismert Mesterek és Servantok, vagy Tsukihiméből ismert Tohno-rezidencia lakói elmennek strandolni (és persze kisebb harcot bontakoztatnak ki Tohno Shiki körül). Vagy láthatjuk a Tsukihime egy már önmagába épített paródiáját is, amikor Arcueid varázskislányt alakít, a Fehér Hold hercegnőjét, Phantasmoont… Szóval van minden benne, ami garantált nevetést biztosít.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ
 05.RÉSZ  06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ
 09.RÉSZ 10.RÉSZ  11.RÉSZ  12.RÉSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük