Canvas 2: Niji Iro no Sketch (2005-06)

 

Eredeti cím Canvas2~虹色のスケッチ~
Angol cím Canvas 2 ~Rainbow Colored Sketch~
Egyéb cím(ek) Canvas 2 ~Rainbow Colored Sketch
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2005 – 2006
Ismertető:
Kamikura Hiroki ígéretes fiatal festőtehetség volt, amíg egyszer egy traumának köszönhetően képtelen volt tovább rajzolni. Úgy döntött, más irányban folytatja tovább az életét, s rajztanár gyakornokként a Nadesico gimnáziumban helyezkedik el.
Persze egy szimpla művészi válságban szenvedő ifjú még édeskevés egy romantikus-drámai animéhez, úgyhogy pluszként Hiroki életében jelen van Hosen Elise, aki a “cousin”-ja, s vele együtt lakik. Ő kiskorában elvesztette a szüleit egy balesetben, s azóta Hiroki vigyáz rá, mintha a bátyja lenne. Aki egynél több ilyen jellegű animét látott már, az már most rögtön rávágja, hogy Elise milyen érzéseket táplál gyermeteg kis lelkében, névleges bátyuskája iránt.
Miután a szerelmi kétszög nem értelmezhető lélek-geometriai alakzat az animék világában, ezért megjelenik Kikyo Kiri, aki a Nadesico új testnevelés tanárnője. Ő már egyszer a gimiben szerelmet vallott Hirokinak, ám ő elutasította, pedig szerette a lányt. (Hadd ne mondjam el, miért.) Miután megjelenik, gyorsan kiderül, hogy az egymás iránt érzett érzelmeik elkopása olyan szinten nem haladt sehova, hogy még mindig szeretik egymást.
Mellettük még jelen van számtalan érdekes mellékszereplő, pl. egy fiatal romantikus-novellákat író lány, és enyhén szadisztikus szerkesztője; egy csodálatosan tehetségesen éneklő lány, aki fél a nagyközönség előtt stb.
A sorozat folyamán nagyon sok minden kiderül a szereplőkről: titkok, vágyak, félelmek. S ahogy egyre inkább halad előre a történet, egyre jobban elbizonytalanodunk. Kit választ Hiroki? Milyen életet akar élni? Mik az igazi vágyai? Kit szeret igazán?
Nos. A sorozat nagyon jó. De tényleg. A legvonzóbb tulajdonsága talán az, hogy bár romantikus anime, a fő súlypont mégsem a szerelmen van (vagy inkább nem csak azon). Sokkal nagyobb szerepe van annak a kérdésnek, hogy mik is a valódi szívből jövő céljai és vágyai egy embernek, s hogy vajon képes-e még akkor is követni őket, ha már egyszer elbukott.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a szép, mély érzelmeket. (A vége nem mindenkinek fog tetszeni, de ez benne az igazán szép.) 🙂
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész        
           
           
Canvas: Motif of Sepia (2001)
01. rész 02. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük