Busou Chuugakusei: Basket Army (2011)


Eredeti cím 武装中学生 バスケットアーミー
Angol cím Busou Chuugakusei: Basket Army
Egyéb cím(ek) Basket Army
Besorolás anime, ONA
Hossz 5 rész
Év 2011 – 2012
Ismertető:
Az animékben általában ha kitör egy háború, a különleges egység nagyrészt tizenévesekből, azon belül is gyakran lányokból áll. Nincs ez másképp a Basket Army című animében sem, amely az azonos című light novel alapján készült.

2026-ban az egész világon egy véres háború folyik, amely következtében Japánban megalakul egy katonai iskola. A tanulók mind tehetséges katonák, akik az ország megvédéséért küzdenek. Néhány elit diákot kiválasztottak arra, hogy egy doboz segítségével megmenthessék Japánt. Természetesen az ellenség nem hagyja ezt annyiban, és a gyerekek korára való tekintet nélkül harcba száll velük.

A zenék és a seiyuuk kifogástalanok, a grafika is egész jó egy néhány részes speciálhoz képest.

A szereplők nagy része sablonkarakter: van egy csendes, de okos lány; van az iskola éltanulója, akinek előnyös kapcsolatai vannak; van egy szeleburdi és optimista lány; és a fiú főhős, aki negatívan szemléli a világot. Az ellenfelek is hasonlóan megszokottak: a gyönyörű, de halálos nő; az erős óriás és a hallgatagabb, de szintén tehetséges férfi. Mivel csupán pár részes az anime, így komoly jellemfejlődésre sincs lehetőség. Aki szereti a megszokott karaktereket, az valószínűleg talál magának szimpatikus szereplőt.

Egy rövid és megszokott háborús történet, amely valószínűleg többet rejt magában, mint amennyit megtapasztalunk. Akik szeretik az ilyen témájú történeteket, azoknak lehet, hogy tetszeni fog, és utána elolvassák az eredeti light novelt. Önmagában nem ad sokat, mivel a történetnek így nincs se eleje, se vége.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük