B E T A
Eredeti cím ブレイブ・ストーリー
Angol cím Brave Story
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2006
Ismertető:
Wataru egy 10 éves fiú. Jelenlegi legnagyobb problémája, hogy még sosem látott szellemet, ezért egyik este elmegy a legjobb barátjával, Kattchan-nal egy elátkozottnak hitt házba. Itt lát egy szellemet, aki egy lépcsőn megy valahová. Igazából nem ijed meg a jelenségtől … viszont másnap az iskolában megpillantja a szellemet, Ashikawa-t. Miután megmenti őt néhány gonosz 6. osztályostól és látja, hogy ő egy varázsló, megtudja, hogy létezik egy átjáró abban az elátkozott házban, ami egy másik világba vezet, Vision-be. Abban a világban ha sikerül találkoznia a Sors Istennőjével, akkor kívánhat egyet.
Wataru-t nem érdekli különösképpen a másik világ, míg édesapja elhagyja őket, és édesanyja meg nem betegszik. Ekkor elhatározza, hogy átmegy az átjárón, és megváltoztatja sorsát. A másik világban barátokat szerez, szörnyeket győz le, és olyan dolgokat lát, és tapasztal meg, amit elképzelni sem tudott volna…
Ez az anime a felnőtté válásról szól. Hogyan lesz egy ügyetlen és gyenge kisfiúból egy felelősségteljes, bölcs férfi. Ez a központi témája, épp ezért a célközönsége a gyerekek, de minden korosztály jól fogja érezni magát, ha megnézi. De nemcsak a történet az egyetlen erőssége az animének, hanem a grafika és a zene is. A rajzolása lenyűgözően szép. Ezen a tényen ne lepődjetek meg, hisz a GONZO mindig is törekedett a szép, de leginkább a történethez leginkább passzoló grafika megalkotására. A Brave Story esetében egy mesevilág csodás megrajzolásáról van szó, ami élettel teli, részletes, és magával ragadó.
Egy negatívumot találhatunk benne, ami szinte az összes GONZO animére jellemző: a CG és a rajz “elütése”. Néhol annyira látszik a különbség, hogy már-már bántja a szemet. Szerencsére CG-t csak effektekként használtak, vagy szörnyek megalkotására, valamint néhol az ég és a víz is ezzel készült. A nagyobb animált jelenetek lenyűgözőek, azokban nincs hiba. Viszont a kisebbeknél a legnagyobb különbség a színárnyalatokban és az élességben van, ami nagyon szembetűnővé teszi a CG-t.
Szerencsére a zene is ugyanolyan színvonalon van, mint a grafika, tehát erre is azt lehet mondani, hogy csodás. Nem akarom körbeírni, mert nehéz lenne szavakba önteni, milyen is pontosan, ezért azt javaslom, hogy hallgassátok meg! ^^ A Brave Story egy újabb nagyon jó anime. A GONZO megint nagyot alkotott. Mindenkinek tudom ajánlani, aki kedveli a mesevilágokat, vagy Hayao Miyazaki munkásságát.
Online:
01. rész 02. rész 03. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük