B E T A
Eredeti cím 亡念のザムド
Angol cím Xam’d: Lost Memories
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime,
Hossz 26 rész
Év 2008
Ismertető:
Történetünk egy alternatív világban játszódik, ami kb. a `70-`80-as éveknek felelne meg. És mit ad isten, megint egy háborúval megtűzdelt világ… Ebben a világban egy Sentan nevű szigeten indul minden. A sziget semleges területen fekszik a két ellenséges vonal között, háborúmentes övezetben. Egy ideje nincs komolyabb összecsapás a két ellenség között, de ami késik nem múlik. A Déli Kormány úgymond a gonosz, míg a Keleti Kormány a jó a történet szerint. Az események előhaladtával azonban ez eléggé megkérdőjelezhetővé válik. A Déli rész úgynevezett “Humanform”-okat használ a harcban. Ezek valamikor emberek voltak, de egy sejt-lény miatt átalakulnak egy elég bizarr külsejű lénnyé és addig harcolnak, amíg meg nem ölik őket, vagy kővé nem válnak. A kővé válás a másik titok, ami szépen megfűszerezi a történetet. Ugyanis a Humanformok ha nem is ölik meg őket, idővel kővé válnak maguktól is. Hogy maguk a sejt-lények, avagy seedek honnan jöttek vagy mik, azt a sorozat alatt lassan megtudjuk.
Főhősünk a Sentan-szigeten él és Akiyuki Takehara a neve, egy átlagos tinédzser fiú. Persze csak addig, amíg a mindent megváltoztató esemény meg nem történik. Egy reggel iskolába megy barátaival az iskolabusszal, de amint leszállnak az iskola előtt, a busz felrobban, ugyanis egy fehér hajú lány felrobbantja magát és vele az egész buszt is. Ebben a robbanásban szabadul el a Seed, ami pont Akiyuki kezében köt ki, így megváltoztatva az életét. Ugyanis a Seed átváltoztatja egy Humanformmá, egy úgynevezett Xam`d-á. De mivel nem tudja irányítani a Xam`d-ot és útközben harcok is kitörnek a szigeten, amibe ő is belekeveredik, elkezd kővé változni. Itt lép a képbe másik főhősnőnk, Nakiami, aki megmenti az életét. Mire Akiyuki magához tér, már elhagyták a Sentan-szigeteket és egy postahajón találja magát. Nakiumiról és a hajón levő emberekről a sorozat előrehaladtával egyre többet és többet tudunk meg. Hogy a Xam`d, ami Akiyukiban van, mit fog csinálni vele, a képzése segít-e a sorsát megváltoztatni, vagy kővé fog változni? Valamint a háború milyen kimenetelt hoz és Akiyuki szülei, barátai milyen kalandokba keverednek, azt a sorozat megnézése után mindenki tudni fogja! Talán ennyit a történetről…
Ami a zenét illeti, az valami nagyon jóra sikeredett, bár nem is kell csodálkozni, ugyanis a Sony keze van benne! Az Opening egy pörgős dal a Boom Boom Sattelites előadásában Shut up and explode címmel, míg az Ending egy lassúbb szám, a Kylee által előadott Vacancy. Mind a kettő angol nyelvű szám és nagyon jók. Maguk a szereplőhangok, mind a sorozaton belüli hangok, effektek is nagyon jók. A grafika a Bones stúdió által készített, úgyhogy semmi panasz se lehet rá, mind a karakterek, tájak, hátterek, járművek nagyon illenek a sorozathoz. Összességében a 2008-as év egyik nagy durranása véleményem szerint, mind a történet, grafika, zene terén is, mindenkinek ajánlom!
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük