B E T A

Boku no Imouto wa Osaka Okan (2012-13)

Eredeti cím 僕の妹は「大阪おかん」
Angol cím Boku no Imouto wa “Oosaka Okan”
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2012 – 2013
Ismertető:
Tokió vs Osaka

Nos, ez az anime “furcsa lett sokféle szempontból is”. Ha egyszerűen kéne megfogalmazni, miről szól, azt mondanám, hogy az égvilágon semmiről, de azért lehet valamicskét beszélni róla. Az egész alapját az képezi, hogy egy átlagos tokiói srác újra együtt lakik a testvérével, akit 10 éve nem látott (minden rész úgy kezdődik, hogy elismétli, mennyire megváltozott). Innentől kezdve az anime arra a poénra épül, hogy mennyire eltérőek a szokások a két városban. A humoros jelentek elég furák, de biztos van olyan, akinek elnyeri a tetszését (ízlések és pofonok). A szokások közti eltérések pedig nem tanító jellegűek. Lehetséges, hogy a szavaknál van némi igazság, de a többi biztosan nem rendes szokás, csak valami, amiből viccet akartak csinálni. Egy rész összesen kb. 3-4 perces, az egész pedig 12 részes.
Az animáció nagyon minimalista, próbáltak spórolni (vagy nem tudom), de az érdekes és ezt el kell ismerni. Engem nem zavart, sőt, szerintem elég kellemes, néha ilyet is látni kell. Ja, és minden rész végén van egy dal, ami kapcsolódik a részhez. (Bár tulajdonképpen mindegyik ugyanarra a dallamra épít, szóval itt sem vitték túlzásba).
Véleményem szerint nem több, mint valami, amit két LOL meccs között készítettek a fejlesztők, mert a szerver összeomlott és ledobott mindenkit. Egyszer meg lehet nézni, az összesen kb. 35-40 perc gyorsan eltelik vele. Éppen olyan rövid egy rész, hogy ne tedd fel magadnak a kérdést: Mi ez és mégis minek? Én kellemesen elvoltam vele, de nem fontolgatom az újranézést a következő 20 évben. A részekről nem mondok semmit, mert elég rövidek.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük