Eredeti cím BLUE DROP ~天使達の戯曲~
Angol cím Blue Drop
Egyéb cím(ek) BLUE DROP ~ 天使们的戏曲
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
Valamikor régen, 1995 körül Kamikakushi sziget lakosai rejtélyesen eltűntek, mindenkinek nyoma veszett, kivéve egy lánynak, aki azonban emlékeit vesztette. Az emberek azóta se kerültek elő, és az eltűnés okára azóta se derült fény. Négy év elteltével a megmenekült lány, Mari Wakatake nagymamája kérésére beiratkozik egy bentlakásos lányiskolába, a Kaihou Gakuen-re. Ott találkozik az egyik leendő új osztálytársával, Hagino Sekonjival, aki egyébként a diákelnök is egyben. Azonban amikor Hagino hozzáér Mari-hoz, valami különös dolog történik, és ezért elkezdi fojtogatni, majd később Hagino úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Mari persze ideges lesz ettől, de valamiért mégis elkezd vonzódni a lányhoz.
De persze nem tudja, hogy Hagino valójában egy földönkívüli, aki egy bizonyos Blue űrhajóval érkezett a Földre, ami 4 évvel ezelőtt csapódott bele a Kamikakushi szigetbe. Hagino elvesztette 200 társát, és annak ellenére, hogy beépült az emberek közé, a feladata továbbra is az, hogy előkészítse a bolygót a megszálláshoz. Ez a feladat pedig egyre nehezebb teherré válik Hagano számára a Mari-val való találkozás után, viszont a háború vészesen közeledik…
Az animéről alapból ennyit kell tudni. Az opening nagyon szép volt, nekem kifejezetten tetszett, akárcsak az ending. A karakterek szépen kidolgozottak, habár nem tetszhet mindenkinek. Akik ismerik a Ginga Tetsudou Monogatari című animét, azoknak ismerős lehet a karakter stílus. Az animét egyébként az rendezte, aki a Sentou Yousei Yukikaze-t is.
Online részek:
 01. rész