B E T A

Blassreiter (2008)

Eredeti cím ブラスレイター
Angol cím Blassreiter
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 23 perc
Dátum 2008.04.06 – 2008.09.28
Ismertető:
“Nincs jogod ahhoz, hogy az Úr nevében beszélj.”
“Mennyi gyereknek kell még megszületnie, hogy meghaljon, mielőtt megváltozik a világ?”
“Végül megértettem az Apokalipszis jelentését, amiről az öregasszony beszélt…”
“Véget vetek ennek a világnak!”

Kívülállók… Németországban a Japánból bevándorlókat kívülállóknak tekintik és kegyetlenül bánnak velük. A fiatal német gyerekeket is ebben a szellemben nevelik, így konfliktusok is elkerülhetetlenek. A német gyerekek sokszor megverik a kívülálló japánokat, szimplán szórakozásból. Történetünk főhőse is egy ilyen gyerek kezdetben. Nem más ő, mint Joseph. Egy nap egy halálos kór terjed el a kívülálló gyerekek körében, majd feltűnik egy orvos, Xargin. A vírust viszont nem sikerül megállítani és a gyerekek meghalnak. Ekkor derül fény Joseph nővérének kutatásának titkára. A kutatás, miszerint az emberi fejlődés a test összeolvadása a gépekkel és az elő fegyverek létrehozása, és ezenfelül uralkodás a halál felett. Végső elkeseredésében a kutatócsoport vezetője ilyen lénnyé, azaz Amalgammá változtatja Xargint, hogy Isten nevében jobbá tegye a világot. Xarginnak az új erő birtokában viszont esze ágában sincs jobbá tenni a jobbátehetetlen világot, inkább annak teljes elpusztítására törekszik és hogy létrehozza az emberek utáni kort, az Amalgamok korát. Ezek után Joseph is megkapja ezt az erőt és a feladatot, hogy üldözze Xargint és ölje meg, mielőtt az elpusztítja a világot.
A történet alapja ez lenne, de maga az anime nem teljesen innen veszi kezdetét, hanem pontosan onnan, ahol az Amalgamok egy kisebb része már pusztít Németország egyik városának utcáján. Épp egy motorverseny közepén vagyunk, amikor egy ilyen Amalgam a pályára ront és megtámadja a bajnokot, Gerd Frentzen-t, aki olyan sérülést szerez, hogy többet nem ülhet motorra. Ekkor látogatja meg egy rejtélyes orvosnő, aki egy gyógyszert nyújt át neki és azt mondja, hogy ettől meg fog gyógyulni és mérhetetlen erőre tesz szert.
Ez a mérhetetlen erő viszont átok is Gerd számára, hisz az ünnepelt sztár hamarosan az emberek ellensége lesz és menekülnie kell. De miért is? A gyógyszer, amit bevesz, ő magát is Demoniac-ká változtatja. Felveszi a harcot a gonosz Demoniacok ellen, mégis rásütik, hogy egy veszélyes szörnyeteg és el kell különíteni őt. Az Amalgamok Kiválasztottak, Isten által kiválasztott angyalok, akiknek feladatuk a világ elpusztítása. A történet innen bontakozik ki. A történet elején sokunk azt hinné, hogy Gerd a mi emberünk és ő a főszereplőnk, de ez közel sem így van. Na de azt hiszem, nem kéne lelőnünk a poénokat, maradjunk annyiban, amit eddig leírtam és térjünk át érdekesebb témára.
Az eddigiek alapján vegyes vélemények oszlanak meg a Blassreiterről, bár több a jó, mint a rossz, ennek ellenére nem szeretném nyíltan kimondani, hogy a 2008 legjobb animéje címre is pályázhatna, bár titkon ilyen gondolataim vannak.^^ Az anime maga műfaját tekintve egy brutálisan akciódús CGI. Aki túléli az első 2-3 részt, ahol tényleg van pár elrontott, elcsúfított CGI-s jelenet, az egy fantasztikus anime részese lehet, amit egy ideig nem fog elfelejteni. A harcokról meg kell jegyezni, hogy ebből az animéből kimaradtak az olyan részek, hogy 10 perc duma 1 perc harc, majd megint 10 perc duma és 1 perc harc. Itt a harcok pörgősek és nincsenek lelassítva vagy elvágva egy-egy bölcs mondattal. A bölcs mondatok a harcok végére vagy elejére vannak rakva. A sorozatban sok a bibliai vonatkozás, így ez is nagyban misztikussá és élvezetessé teheti a nézését. Az anime openingje is nagyon jól szól, méghozzá a Granrodeo előadásában, a szám címe pedig “Detarame na Zanzō”. Az endingről pedig szintén ilyen jó véleménnyel kell hogy legyek, amit Aki Misato készített, a szám címe pedig “Sad Rain”. Ezek a fanoknak szólnak, akik be kívánják szerezni ezeket a zenéket. Összességében el lehet mondani, hogy mindenképp érdemes elkezdeni ezt az animét, és aki belekezd és továbbjut az első résznél, az nem fog csalódni.

“Az Úr adta, az Úr elvette. Áldott legyen az Úr neve. Ámen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük