B E T A
Eredeti cím 貧乏神が!
Angol cím The God Of Poverty is!
Egyéb cím(ek) Binbou Gami ga!
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2012
Ismertető:
A Binbougami ga! először 2008-ban debütált manga formájában a Jump Square (Jump SQ) magazinban és jelenleg a 13. köteténél tart. A szerző Yoshiaki Sukeno, aki a Binbougamin kívül eddig még két oneshot mangán (Haido Hakase no Jikan Note, Rad & Rinpu) dolgozott, így egy elég új mangakáról beszélhetünk, akinek már az első több kötetes mangájával sikerült befutnia!
Sakura Ichiko aztán tényleg mindent a véletlenre bíz! Ez nem is csoda, hiszen irdatlan mennyiségű szerencsével rendelkezik, ami még sosem hagyta őt cserben. Ichiko gyönyörű, sikeres, gazdag, és látszólag minden tökéletesen is alakul, amíg Momiji, a szerencsétlenség istene a nyomába nem ered, hogy megfossza őt a túláradó szerencséjétől. Úgy tűnik, hogy Ichiko kifogyhatatlan szerencséje mások szerencséjének elszívásából fakad, amivel felborította a környezete egyensúlyát. A lánynak persze semmi kedve “átlagossá” válni, amíg ki nem derül: Suwano, Ichiko szeretett komornyikja bajban van, ugyanis már szinte minden szerencséjét elszívta azzal, hogy a közvetlen közelében tartózkodik! Hogy megmentse a haláltól, át kell adnia a szerencséjének egy részét Suwanónak. Ebben segítségére lesz Momiji, aki egy hatalmas injekciós tűvel ki is szívja belőle és egy speciális üvegbe tölti. Az üveget Ichiko széttöri a kórházban, amivel aztán hatalmas mennyiségű szerencse szabadul fel. Pillanatok alatt rengetegen meggyógyulnak és lassan Suwano is magához tér. Úgy tűnik, Momiji viszont elszámította magát, mert azt hitte, hogy így mindenkinek visszatér majd a szerencséje, azonban az üveg tartalmának nagy része ismét Ichikóhoz vándorolt…
Ezzel pedig kezdetét is veszi ez a fergeteges komédia, melyben Momiji megpróbálja megszabadítani Ichikót különleges adottságától, hogy ezzel visszaállíthassa a környék optimális szerencse-szintjét! Közben rengeteg új szereplőt is megismerhetünk és betekintést nyerhetünk a szereplők nem mindig vidám múltjába. Persze a történetet egy pillanatra sem lehet komolyan venni, még egy-egy drámaibb helyzetet is simán megtörnek pár humoros elemmel a készítők! Momiji és Ichiko karakterének ellentéte minden tekintetben megmutatkozik, ami szintén egy nagy poénforrás, de bármennyire is gyűlölik a másikat, sokszor végül mégis segítenek egymásnak.
Az anime a 2012-es nyári szezonban indult a Sunrise stúdió jóvoltából, és meg kell mondanom, engem teljesen meggyőzött! Az animáció nagyon szép, a színek élénkek, a poénok ütősek, a karakterek szerethetőek, a seiyuu-k nagyon jól alakítanak, a zenék kiválóak (az openinget külön kiemelném), és a hangulat fergeteges! Számomra az anime a maga nemében elsőrangú, mivel tényleg képes nevetésre ösztönözni a nézőt a poénjaival. Egyszerűen minden összeáll benne, ami egy igazán ütős komédiához kell! A különböző anime paródiákért (csak hogy párat kiemeljek: Dragon Ball, Medaka Box, Gundam, Rosario to Vampire, Doraemon, Naruto…) pedig hatalmas plusz pont jár, ezek az elemek még több mosolyt csalnak a néző arcára, ha felismer belőlük párat. Aki szeretne egy komikus, pörgős, nyíltan parodizáló animét látni, az mindenképp vágjon bele, garantáltan nem fog csalódni!
Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük