B E T A
Eredeti cím 貧乏姉妹物語
Angol cím Poor Sisters Story
Egyéb cím(ek) Binbo Shimai Monogatari
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Év 2006
Ismertető:
Mint a cím is mutatja, 2 szegény lánytestvér életébe pillanthatunk bele 10 részen keresztül. Idősebb Kyou (15) a fiatalabb Asu (9). A lányok anyja még abban az évben meghalt, mikor Asu megszületett. Az apjuk szerencsejátékon nagy adósságot halmozott fel, és eltűnt.

Kyou újságkihordással tartja el mindkettőjüket, míg Asu a házimunkát végzi. Mindent megtesznek egymásért, hogy a másiknak ne keljen annyit dolgoznia. Az apránként félretett pénzből a Hanami fesztiválra akarnak a másiknak kedveskedni. Mivel mindketten ugyanzt a pénzt akarják felhasználni, bonyodalmat okoz, melyet nagyon aranyos tetőpont és levezetés követ.

Egy lepukkant apartmanban élnek. A tulajdonos minden hónap végén jön a pénzért. Ezt a napot a naptárban egy kis ördög rajzzal jelzik. De egyszer valamiért nem jön. Kiderül, hogy kórházba került. Elmennek meglátogatni, de az öregúr kicsit undok velük. Persze kiderül, hogy miért. Majd megismerkedhetünk a két gazdag testvérpárral is, akik azért aggódnak, hogy vajon a testvére szereti-e őt. Itt megemlíteném az idősebb testvért. Van egy furcsa szokása: rá van izgulva a leárazott dolgokra. Annak ellenére, hogy a zsebpénzéből vehetne egy üzletláncot.

A 10 rész nem teljesen összefüggő, nincs egy kerettörténet, ami összefogná. Olyan mintha valakinek az életébe 10 alkalommal tekintenénk bele véletlenszerűen. Persze ez mégse megy az anime rovására. Amit én az elején legjobban furcsáltam, az a rajzolása. Kicsit szokatlan volt, de az első 3-4 perc után teljesen hozzászoktam. A zene… nos ez vagy tetszik valakinek, vagy nem. De szerény véleményem szerint ez a lassú stílus illik ehhez az aranyos történethez.

Ehhez az animéhez csak az kezdjen hozzá, akit nem zavar a lassúság. Aki látványos akciójeleneteket akar, az itt biztos nem fogja megtalálni. 10 rész: “Ez egy szívmelengető történet két szegény, mégis boldog testvérpárról.”
Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész 04.rész 05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész 09.rész 10.rész 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük