Eredeti cím ベック
Angol cím Beck
Egyéb cím(ek) Beck: Mongolian Chop Squad
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 25 perc
Dátum 2004.10.07 – 2005.03.31
Ismertető:
Nagyon kevés olyan sorozat van, ami a kortárs zenészek életét akár csak megközelítőleg helyesen és hangulatosan be tudná mutatni. Bátran kijelenthetem, hogy ez az anime a legjobb ilyen témájúak között van, sőt valószínűleg a listavezető!
A történet Tokióban játszódik. Egy fiatal középiskolás fiú, Koyuki mint minden anime főszereplő, önmagát emészti egy lány miatt, akit gyerekkora óta ismer.
Azonban egyik nap találkozik egy külföldivel, aki egy nagyon különös kutyát sétáltat. Másnap egy kávézóban is összefutnak, de ott sem szentelnek egymásnak túl nagy figyelmet. Egészen addig, míg az idegen meg nem menti Koyukit és barátait egy “gonosz amerikai bandától”.
Pár napra rá Koyukit új barátja, Ryuusuke elhívja egy koncertre. Ez az utolsó fellépésük az együttesével. Koyuki azonban ezzel már nem nagyon törődik, ugyanis meglátja a színpadon Maho-t, akiről nem sokkal később kiderül, hogy Ryuusuke húga. Ettől kezdve amikor csak teheti, náluk lóg, és hogy oka is legyen ott lenni, elkezd gitározni tanulni. Ebben segítségére van úszóedzője, aki fiatalabb éveiben szintén gitározott egy együttesben.
Ryuusuke eközben elhatározza: megalapítja Japán legjobb együttesét, és elkezdi beszervezni a tagokat. Kis idő múltán, mivel Koyuki szinte minden próbára elkíséri őket, beveszik néhány szám erejére, majd egy osztálytársát is, aki dobol. Ezzel meg is alapul Japán legjobb zenekara: a Beck.
Azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek. Hiszen egy barátság sem csak boldogságból és ünneplésből áll, és Koyuki-től hirtelen gyermekkori barátnője és Maho is egyre többet várna, és egyszerre mindkettőnek persze nem tud megfelelni. Ráadásul kiderül, hogy egy eléggé alvilági vonatkozású lemezkiadó cég üldözi Ryuusuke-t. Sőt, időközben a sorozatban a leghíresebb amerikai együttesként emlegetett Dying Breed együttes is turnézik Japánban, akik mindenkivel valamilyen különös kapcsolatban állnak…
Az anime grafikája ugyan szinte semmilyen számítógépes elemet nem tartalmaz, mégis tartja magát a XXI. század elvárásaihoz. A zenéje pedig… asszem nem kell mondanom, hogy egy zenés animéről van szó… Mindezekkel a hangulatát (ha kicsit lassú is a történet menete) nagyon-nagyon eltalálták!
Mint aktív és tapasztalt zenész, aki már nem egy bandát megjárt, nyugodt szívvel állíthatom, hogy a cselekménye a legnagyobb mértékben egyezik a való élettel.
(Emlékszem, én is két hónapig spóroltam az első elektomos gitárom árára. És a világ végére is elmentem volna büszkélkedni az első albumunkkal.)
És ami a legtöbb animében engem nagyon idegesíteni szokott: itt aki gitározik, nem csak szorongatja a gitárja nyakát, hanem ritmusra(!) lefogja a megfelelő(!!!) akkordokat, és ennek megfelelően(!) pengeti(!)!
Ennyire alaposan átgondolt, jól felépített, valósághű anime, aminek a megrajzolásával ennyit törődtek, nem terem minden fán!
Ajánlom mindenkinek!
Fogadok, nem egy ember kezd majd zenélésbe az animén felbuzdulva! 😉
Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ 05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ  14.RÉSZ  15.RÉSZ
 16.RÉSZ  17.RÉSZ  18.RÉSZ  19.RÉSZ  20.RÉSZ
 21.RÉSZ  22.RÉSZ  23.RÉSZ  24.RÉSZ  25.RÉSZ
 26.RÉSZ