Basquash ICON by Animegun

Eredeti cím バスカッシュ!
Angol cím Basquash!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2009
Ismertető:
A történet a közeli jövőben játszódik, ahol a Big footok* már kosárlabdát játszanak. Egy fiú, Dan felesküdik, hogy a játék népszerűsítését beszünteti, és egyfajta kosaras játékkal tönkretesz minden kivetítést.
*Olyan mechák, amiket a munka megkönnyítésére fejlesztettek ki. Ezek a gépezetek jóval nagyobbak az embernél, de a vezérlésüket emberek végzik.
Egy lány, Mitsuki, megmutatja Dannak a Big footokat, majd Dan belekerül egy meccsbe és… innen már nincs kiút, harcolnia kell az unalmas és lassú játék ellen. Miután rendbontásért lecsukják, majd kiszabadul, észreveszi: egy új játékot teremtett. A játékot különféle meccsek alkalmával fejlesztik, változtatják, míg meg nem alakul a Basquash, ami lényegében a szabadságról szól.
A történet közben megismerkedhetünk a másik világgal is, ez pedig a Holdon élőké. Aki a Holdon lakik, az gazdag és fényűzésben él, ott vannak a legjobb szakemberek. Főhősünk, Dan célja (ezen előnyökön kívül) azért is a Hold, hogy meg tudja gyógyítani testvérét. Sok szereplővel találkozhatunk, aki holdi, és mindegyik szereplőnek fontos szerepe lesz.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész