B E T A
Eredeti cím バッカーノ!
Angol cím Baccano!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2007.07.27 – 2007.11.02
Ismertető:
Az anime Ryohgo Narita light novel-je alapján készült. A cím olaszul ‘zajt’ jelent, de az író “hülye zűrzavar”-nak fordította. Ami igazából tökéletesen jellemzi is az animét, de ettől nem kell megijedni, csak jobban oda kell figyelni az eseményekre. A címen túl már maga az anime openingje is érdekes. Minden főszereplőt egyenként mutat be névvel ellátva. Elsőre szinte túl sok információnak tűnhet a sok szereplő neve, hisz a történet folyamán úgyis megismerjük őket.
A történet 1930 és 1932 között játszódik Amerikában. Habár a történet kezdete jóval régebbre vezet minket vissza, egészen 1711-ig. Innentől bonyolódnak egy kissé a dolgok, a sztori nagy odafigyelést igényel, mert folyamatosan ugrál az időben, és még inkább nehezíti a helyzetet, hogy sok szereplő van, és a történetük ebben a három évben kapcsolódik valahol és az 1711-ben történtekkel.
Ugyan Amerikában vagyunk, de az olasz maffia uralja az utcákat. Leszámolások, utcai fegyveres harcok és maffia családok. Ez mind egy egyszerű gengszteres anime kellékei, de itt többről van szó… néhány szereplőnk nem igazán hajlandó meghalni egy-két golyótól. Halhatatlanok? Lehetséges ilyesmi? Ha igen, mégis hogyan? A történet egyik felében megismerhetünk két nem egészen normális tolvajt, Isaacot és Miriat (bár ők kötik talán össze az összes szálat ebben a történetben, szóval ők nagyjából mindenhol ott vannak). A Camorra maffia családból Firo Prochainezo-t és Maiza Avaro-t. A Camorra család hű barátait, Luck Gandor-t és testvéreit.
Egy másik szál, ami 1931-ben játszódik, a “Flying Possyfoot-on” (Repülő Csendes járat), amivel Isaac és Miria elindul, hogy meglátogassa barátait New Yorkban. Itt a vonaton különös dolgok vannak készülőben, két család készül összecsapni. A Russo család (fehér öltönyben) és a Lamures család (fekete öltönyben). De Jacuzzi és Nice barátaikkal együtt megpróbálják megállítani Lamuresék tervét. Közben egy 10 év körüli fiú, Czeslaw Meyer is belekeveredik ebbe a zűrzavarba. Ami még félelmetesebbé teszi az utazást, hogy elmondanak egy történetet a “Rail tracer-ről”, ami a szóbeszéd szerint egy szörnyeteg, és ha elmondod ezt a történetet egy vonaton, akkor eljön és mindenki el fog tűnni. Vajon tényleg csak szóbeszéd?
A harmadik szál lényegében 1932-ben történik, Eve már jó ideje keresi testvérét, Dallas Genoardot, de mind hiába. Az információs irodák sem tudnak segíteni neki, és úgy néz ki, hogy nem csak ő érdeklődik a holléte iránt, ugyanis a maffia is keresi a bátyját.
Gondolom ez így kicsit zavaros, de a történet szálai majd összefutnak, és így nehéz spoiler mentesen beszélni róla. Ez egy igazán izgalmas és horrorisztikus/maffiás sztori, ami megvalósításában is különleges. A zenéje nagyon jó, tökéletesen illik hozzá, és meg is teremti a régi olasz maffiás filmekhez hasonló hangulatot.
Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ 05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ
14. RÉSZ (EXTRA) 15. rész 16. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük