B E T A

B-Densetsu! Battle Bedaman (2004) (magyarul)

Eredeti cím B-伝説!バトルビーダマン
Angol cím Battle B-Daman
Magyar cím B-Daman
Egyéb cím(ek) B’Daman
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Dátum 2004
Ismertető:
A történet egy ősi legendáról szól. Főhősünk Yamato Delgado/Daiwa Yamato, akinek minden vágya, hogy B-Daföld legnagyobb B-Dajátékosa legyen. A születésnapjára kap is egy B-Damant, amit egy híres B-Damester készített, Armada. Armadáról azt hinné az ember, valami rejtélyes ember, miközben kiderül, hogy egy óriási szőrcsomó vagyis macska, és teljesen átlagos. Hogy mik is azok a B-Damanok? Hát tulajdonképpen kis játékfiguráknak néznek ki, de nem azok. Sokan mulatságból használják, sokan hogy elintézzék nézeteltéréseiket, vagy egymást…Yamato B-Damanja Cobalt Blade avagy Cobalt Penge, egy nagyon erős B-Daman. Később Cobalt Saber vagyis Cobalt Szablya^^.
Az első évad fő lényege a következő: egy Árnyék Szövetség nevezetű gonosz egyesület ellen harcolnak Yamatoék. Az Árnyék Szövetség tagjait erősen kiképezik, és beléjük súlykolják, hogy semmi sem számít, csak az, hogy nyerni kell, ezért mindenkiből egy nagy csaló lesz. Yamato hamarosan az Árnyék Szövetség nagy ellensége lesz. Yamato útja során sok sorstársával találkozik, akikkel összebarátkozik. Legjobb barátai: Terry Mc.Scotty, Bull Borgnine és Gray Michael Vincent. Együtt indulnak el, hogy legyőzzék az Árnyék Szövetséget, és ellenségeik “elsötétült szíveit” becsületes, szerető szívvé varázsolják.
Az anime a barátságról és a szeretről szól, tele van viccekkel, amik eléggé gyerekesek, de én pont ezt szeretem bennük^^. Korosztálytól függetlenül ajánlott, és érdemes megnézni, mert sok különböző egyéniség fordul elő benne. Ezekről is írnék egy picit.
Gray Michael Vincent: Gray egy eléggé zárkózott fiú, ámde oka is van rá. Miután megismeri Yamatot, kicsit megváltozik és jókedvűbb lesz, azonban hamarosan kiderül, hogy az Árnyék Szövetség tagja és látszólag Yamato ellen fordul, de szíve mélyén még a barátja. Gray nem csaló, és nem akar az Árnyék Szövetség tagja lenni, de mivel húgát, Liena-t az Árnyak foglyul ejtették, ha nem engedelmeskedik nekik, soha többé nem láthatja viszont őt… Gray B-Damanja Chrome Zephyr, később Chrome Raven, vagyis Chrome Holló.
Terry Mc.Scotty/Tsubakura Tsubame: Terry eléggé “Ninjás” személy, a B-Damanját is Szárnyas Ninjának hívja, mely később Szárnyas Kard lesz. Terryt néha bosszantja Yamato viselkedése, vagyis hogy annyira idétlen, de hamarosan hozzászokik. Terryről nincs sok mondanivaló, csak még annyi, hogy nagyon ragaszkodik ahhoz, amit a szülei tanítottak neki.
Bull Borgnine: Bull az egyik legérdekesebb személy az egész B-Damanban… B-Daföld tele van mutánsokkal és érdekesen kinéző emberekkel, de Bull még ezeken is túltesz, ugyanis 3 egyénisége van. Az első, az igazi eléggé buta, folyton alszik, meg nevet, és nem úgy néz ki, mint aki épp arra koncentrál ami történik vele, illetve elég furán néz ki a gomb szemével. A második énje optimista, megfontolt, és jóképűbb is. A harmadik énje brutális, erőszakos, és a kinézetében annyiban változik, hogy nem a megszokott lelógó fekete haját láthatjuk, hanem narancsos piros égnek álló haja lesz. Bull általában véletlenszerűen változik át egyik énből a másikba, főleg B-Dacsaták közben szokott az erősebbikké válni. Jó barátja Karát, akivel Neon City-ben ismerkedik meg. Bull B-Damanja Napfénytörő.
Wen Yong Fa és Li Yong Fa: Wen és Li testvérek [Li a fiatalabb], illetve az Árnyék Szövetség tagjai. Wen B-Damanja Bakuso a Kéksárkány, később Király Bakuso. Li B-Damanja Rekuso a Vörössárkány, később Király Rekuso. Wen és Li egyesíteni tudják B-Damanjaikat, és így létrehoznak egy még erősebbet, a Bakurekusot. Így pontosak és gyorsak is lesznek. Wen és Li mivel az Árnyak tagjai, ők is csalók, illetve fontos emberek, és szerepet játszanak Gray provokálásában is a húga miatt. Li először kezd ráérezni, hogy a játéknak nem a győzelem a lényege, hanem az öröm, persze ezt is Yamato segítségével. Wen csak később érzi ezt, de hogy tesznek-e is valamit ez ellen, azt nem mondom meg…
Enjyu/Enju/Enyju: Enjyu szintén fontos tagja az Árnyaknak, illetve nagy ellensége Yamatoéknak. B-Damanja Cobalt Penge testvére, Villám Kán [Lightning Kahn], később Lángoló Kán [Blazing Kahn]. Enjyu rendkívül erős B-Dajátékos, a gyengébbeket egy lövéssel lesöpri a pályáról. Enjyu szörnyű gonoszságát már Armada is tapasztalta. Nagyon utálják őt, ámde amikor Liena-t kiszabadítják, Liena lesz az első, aki megérzi, hogy valami nagyon nincs rendben Enjyu-val, hisz senki sem lehet ok nélkül ennyire gonosz. Így is van, Enjyunak nagyon szomorú múltja van, ez így elsőre rossz kifogásnak tűnik, de ha valaki megnézi a 30-ik részt, amiben a múltjáról van szó, megváltozik a véleménye. Enjyu anyjáról nem tudunk semmit, hisz nem szerepel egy helyen sem, de az apja, aki egykor nagy B-Dajátékos volt, benne van ebben a részben.
Cain Mc.Donall/Magudaneru Kain: Kain a szuperöt próba 5-ik ellenfele. Yamatoéknak sok gondjuk lesz vele. Yamatonak sikerül legyőznie Kaint a szuperöt próbán, és barátok lesznek. De Kainnak van egy sötét titka…
Őket mondjuk a legfőbb szereplőknek. Aztán jönnek a többiek: Mie, Yamato mostoha anyja, Ababa az árnyak egyik fő vezetője, Sigma, egy B-Dajátékos, akit egy érdekes módon “összekevernek” Lienaval, Berkhart és testvérei, Yamatoék barátai, Karát és az apja, szintén barátok, Joe, aki Terry szülővárosából szintén egy barát, Joshua, Kain barátja, Assado, Sly a szuperöt próbáról, Tomi, Yamato macskája és még sorolhatnánk. De itt közelsincs vége a történetnek, mert még Biarce és a főgonosz, Marda-B sem lett megemlítve. De jobb ha megnézitek magatok a B-Damant, és akkor tudni fogtok mindent a legapróbb részletegig^^.
A Battle B-Damant szerencsére magyaron is adják, de eddig sajna csak az első évadot, a Cartoon Network-ön. Reméljük a többit is le fogják játszani. A reklámokból hülyeségnek tűnhet, de engem olyan szinten megfogott, hogy a mániám lett és a kedvenc animémnek tudhatom^^. Mindenkinek csak ajánlani tudom és a grafikája is szép! 😀 Na meg a készítői nagyon értettek ahhoz, hogy hogy kell cuki fiúkat rajzolni. ^_^
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  20. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük