Ayane-chan High Kick (1997)

Ismertető

Ayane egy gimnazista lány, akinek minden álma, hogy profi birkózó lehessen és egy nap nagy példaképe ellen küzdhessen. A történet elején láthatjuk, ahogy egy válogatáson ahelyett hogy lenyűgözné a zsűrit, röptében bezúg közéjük és lezúzza szegényeket. Ezek után természetesen nem válogatják be, így letörten hazafelé indul.
Egy különös öreg viszont felfigyel rá a válogatáson és a hazaúton elé áll, hogy beszélniük kell. A férfi felajánlja, hogy Ayane edzője lesz és felkészíti az első meccsére. A lány belemegy, habár kissé gyanúsnak találja az alakot. Aggodalma azonban 1-2 nap után elszáll, mivel a férfi jó edző, Ayana szépen fejlődik az útmutatása mellett.
Sor is kerül az első meccsre. Kicsit furcsa azonban, hogy Ayane ellenfele nem birkózó lesz, hanem egy kickboxer. Az öreg megmagyarázza, hogy ez ilyen vegyes sportágakat magába foglaló meccs. Ayane nem épp eszes lány, így elfogadja a magyarázatot. A meccsen azonban már nem marad kétsége affelől, hogy átverték. Ez bizony egy kickbox meccs. Ayane már a ringben áll, nem futhat el, harcolnia kell. De vajon győzhet? És mi lesz vele a meccs után?
A rajzolás elég gyenge, homályos és elnagyolt. A szereplők között azért akadnak jó karakterek, de a főszereplők kivételével sajnos a többiek elég kidolgozatlanok. A zene átlagos. A történet jó lenne, de az anime valahogy mégse izgalmas. A hiányt tetézi, hogy a 2. résszel nincs vége a történetnek, a 2 rész nagyjából csak bevezette a várható eseményeket. Több rész azonban nem készült, gondolom az érdeklődés hiánya miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük