B E T A

Ar-Tonelico Sekai no Owari de Utai Tsuzukeru Shoujo (2006)

Eredeti cím アルトネリコ 世界の終わりで詩い続ける少女
Angol cím Ar Tonelico : The Girl Who Sings At The End Of The World
Egyéb cím(ek) Ar-Tonelico
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 2006
Ismertető:
“Senki sem tudja, ki nevezte el így.
A toronynak egyszerűen csak ez a neve.
Egy világ föld és ég nélkül:
Soul Shell.
Az emberiség egyetlen bölcsője,
és végső mentsvára.”

Ebben a mesebeli világban indul útjára Rainar, az ifjú lovag, hogy kötelességét teljesítse, megvédelmezze világát a “vírusok” ellen, amik különböző szörnyek alakjában tűnnek fel. Új repülőgépével, a Villámmal egyből a csata közepébe repül, de ellenfele eltalálja és azon kapja magát, hogy az alsóbb szintek felé zuhan. A torony alatti szinten köt ki, melynek neve Horus no Tsubasa (Hórusz Szárnyai). Gépe tönkremegy, Rainar pedig megsérül. Egy lány talál rá, Orika, aki Revaterre (varázslónő, aki mágikus énekeket használva varázsol), de nincs elég önbizalma, így inkább nem is használja mágiáját, ha nem muszáj.
A két fiatal ezután tovább zuhan, le egy nagyvárosba. Együttes erővel próbálnak visszajutni otthonukba, ami jóval feljebb található. Rainar tele van energiával, sosem csügged és örök optimista. Jó hatással van Orikára, akiből pont ezek a tulajdonságok hiányoznak. Bajaikat tetőzi, hogy egy hatalmas fekete sárkány (vírus) jelenik meg a város felett, így harcba kell indulniuk az emberek védelmére. Mire jut vajon az újdonsült páros egy ekkora kihívással szemben?
Az anime egy PS2-es játék alapján készült, így nem fektet túl nagy hangsúlyt a szereplők bemutatására, amire persze az ova 25 percéből nem is jut sok. Az anime világképe nagyon szép, az aláfestő zenék és a Hymn-ek (varázserejű énekek) nagyon kellemesen szólnak, a grafikára sem lehet panasz. Az ova rövidsége jelent egyedül gondot, mivel 25 perc alatt se a világot, se a szereplőket, se a történetet nem tudja rendesen megismertetni a nézővel. Ajánlom minden .hack// szimpatizánsnak.

Ar-Tonelico Sekai no Owari de Utai Tsuzukeru Shoujo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük