B E T A

Ismertető

A közeljövőben játszódó történetben a sarki jég megolvadt és a legtöbb nagyvárost és mezőgazdasági területet most víz borítja. A Föld lakossága erősen megfogyatkozott és a túlélők nyomorban élnek az egykori nagyvárosok romjai között. Ha ez nem lenne elég, egy különc tudós, Zorndyke megteremtette saját lényeit, melyek harcban állnak az emberekkel.
Amíg az emberek a Kék Flottába tömörülnek, addig Zorndyke teremtményei a Vörösbe. A lények nagy része emberszabású és valamely állat vonásait viseli magán, de vannak persze kivételek.
A sztori azzal kezdődik, hogy Kino Mayumi, aki a Kék 6-os tengeralattjáró zászlósa, megpróbál újra a flottába csalni egy Hayami Tetsu nevű volt tengeralattjáróst, aki jelenleg roncsmentéssel foglalkozik. Nem jár sikerrel, de a véletlen közbeszól. A várost megtámadja az ellenség és Hayami Kino megmentésére siet és végül a Kék 6-os fedélzetén köt ki.
A tengeralattjáró azonnal harcba bocsátkozik Zorndyke teremtményeivel és győzelmet aratnak. Hayami a csata után visszaengedi a tengerbe a legyőzött hajó pilótáját és ez indítja meg a cselekmény folyamát.
Hayami és a kis vízi lény barátságot kötnek és később ő menti meg Hayamit. Sok csata után főszereplőink eljutnak magához Zorndyke-hoz is, aki elmondja nekik, hogy miért is szállt harcba az egész emberiség ellen. Így Hayaminak és Kinónak megvan az esélye, hogy megakadályozza a nukleáris háborút, ami az egész bolygót végérvényesen elpusztíthatja.
Érdekes alapötleten alapuló, szépen kivitelezett, izgalmas anime, melyben a cselekmény nem csak szórakoztat és megteremti a feszültséget a nagy végkifejlethez, hanem előkészíti az alkotók filozófiai mondanivalót, mely Zorndyke, Hayami és Kino beszélgetésében hallható, a 4. részben.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti az akciót és azoknak is, akik tartalmas szórakozást keresnek.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük