B E T A

Ismertető

A cselekményt eléggé egyszerű érteni, mert egy 1986-os alkotás. Amon, a fiatal harcos bejárja az egész földet, hogy Valhiss városát megtalálja (egy utazó erőd, amely egy teknősbéka hátára épült). Bosszút akar állni a császáron, aki megölte az édesanyját és elpusztította a faluját.
Amon eljut egy városba, ahol a bárban kisebb verekedést robbant ki. Az ellenfele Gaius nevű ember. Ő is arra törekszik, hogy Valhiss hadsereghez csatlakozzon. Rövid találkozásuk után a két emberben kölcsönös tisztelet alakul ki egymás képességei iránt. Így összedolgoznak, hogy átmenjenek a toborzóteszten. A toborzótesztet Denon Valhiss hadseregének a kapitánya rendelte el, amin csak 9 ember juthat át. Amon utolsóként, de átjut rajta. Az éjszaka közepén a császár életére akar törni, de mielőtt megtehetné, észreveszik. Menekülés közben megpillant egy gyönyörű hercegnőt.
Valhiss császár a birodalom uralkodója (ezért viseli a nevét az erődje). Valhiss egy olyan ember, aki arra törekszik, hogy meghódítsa a világot. Elsősorban az Arany völgyet szeretné megtalálni, és hogy ez sikerüljön, elrabolja Darai Sem király lányát, Lichia hercegnőt. A hercegnőt az erődbe tartja fogva, amíg meg nem kapja a térképet, ami által el tud jutni az Arany völgybe.
A karaktereket Yoshitaka Amano alkotta meg, aki a Vampire Hunter D-t is rajzolta. A két film szereplői között sok a hasonlóság. Ezáltal egy varázslatos és misztikus világot kapunk, ahol az emberek mellett más teremtmények is élnek. Aki szereti a régebbi animéket, az ezt se hagyja ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük