Allison and Lillia (2008)

Eredeti cím アリソンとリリア
Angol cím Allison and Lillia
Egyéb cím(ek) 艾莉森与莉莉亚
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 24 perc
Dátum 2008.04.03 – 2008.10.02
Ismertető:
Az Allison to Lillia története egy olyan világban játszódik, melynek fejlettségi szintje körülbelül a valós világunk kora huszadik századjáénak felel meg, és melynek egyetlen hatalmas kontinensén két ország (Roxche és Sous-Beil) osztozik, de ők is háborúban állnak egymással. A csatározásnak már egész hosszú története van – mely egyébként (állítólag) abból indult ki, hogy vajon melyik országban is jelent meg először az ember -, de az utóbbi években fegyverszünetet kötöttek. Ebben a relatív békés időszakban veszi kezdetét a sztori, melynek főszereplője Allison, a roxche-i légierő fiatal pilótája, illetve Wil, aki pedig még diákéveiben jár. Ők egyébként együtt nevelkedtek egy árvaházban, ott kötöttek szoros barátságot.
Egy nap Wil épp kisebb diákokat oktat, amikor a távolból egy repülőgép zaja üti meg a fülüket. A pilóta pedig nem más, mint Allison, akinek munkája közben útbaesett gyermekéveinek színhelye. A két barát tehát újra találkozik, megosztják egymással élményeiket, s eközben összeakadnak egy bogaras öregemberrel, aki hazaviteti magát velük, majd annak háziasszonya beinvitálja őket otthonába egy teára. Az öregemberről az a hír járja, hogy mindenféle mesékkel eteti a környékbeli gyerekeket, azonban Allisonnak és Wilnek mesél egy bizonyos kincsről, mely véget vethet a háborúnak.
Mondandójának nyomatékot ad egy titokzatos, hirtelen megjelenő férfi, aki magával hurcolja az öreget. A két fiatal üldözőbe veszi őket (vagyis Allison magával rángatja Wilt, szokása szerint), s itt kezdődik meg kalandos kincskereső útjuk, nyomukban ellenségekkel, oldalukon segítőkkel.
Az anime a “seinen” besorolást kapta, tehát 18 éven felüli fiúknak/férfiaknak szól, gondolom a háborús téma, a repülők és a fel-felbukkanó akciójelenetek miatt, de ez nem jelenti azt, hogy a lányok vagy a fiatalabbak ne tudnák élvezni, hiszen nekem is a szívemhez nőtt. Az openingje egyébként gyönyörű, első hallásra beleszerettem: lírai női énekhang, kisebb szimfónikus kísérettel. Az ending előadója ezzel szemben férfi, de a dal ugyanolyan varázslatos-dallamos. A grafika nem az a klasszikus fajta, de nekem az is elnyerte tetszésemet, illik a történethez, mondhatni “pont rá szabták”.
Online részek.
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ  14.RÉSZ  15.RÉSZ
 16.RÉSZ  17.RÉSZ  18.RÉSZ  19.RÉSZ  20.RÉSZ
 21.RÉSZ  22.RÉSZ  23.RÉSZ  24.RÉSZ  25.RÉSZ
 26.RÉSZ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük