B E T A
Eredeti cím アキバちゃん
Angol cím Akiba-chan
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás bábanimáció, TV
Hossz 10 rész
Év 2008
Ismertető:
Akiba-chan egy olyan lány, akinek testfelépítése olyan, mint egy játékbabáé. Ennek ellenére macskafarka, macskafoga és macskafüle van, sőt, iskolába jár, valamint egy kilenc lakásos panelházban él hozzá hasonló testfelépítésű barátnőivel: Otome-channal, Riki-channal, Miruku-channal (más források szerint Milk-chan), és Lillian-channal. Akiba-chan közülük is talán Miruku-channal van a legjobb barátnői viszonyban.
Akiba-chan egy bohókás, kissé oktondi lány, aki még nincs tisztában az élet minden dolgával. Például nem figyel oda barátnői tanácsára és házifeladat helyett inkább az új PS játékot próbálja ki. Máskor Valentin napra akarna csokoládét készíteni, ám a főzőcskézés nem úgy sül el, ahogyan szeretné. Minden egyes epizód egy furcsa kalandot mesél el általában Akiba-chanról, melynek végén a lány nem egyszer pórul jár, ezzel mutatva tanulságot a célközönségnek, a kisgyermekeknek. Máskor valamelyik barátnőjének baklövéseit követheti nyomon a néző, szintén tanulsággal. A tanulságok értelemszerűen a kisebbeknek mutatnak példát, amit nem árt, ha megjegyeznek. Az egész animében csak a már említett öt lány szerepel, más karaktereket csak nagyon ritkán említenek meg.
Az egész anime bábanimáció, ezért a karakterek mozgása kicsit különös. Amikor az egyik szereplő fog valamit, néha azt látjuk, mintha a tárgy csak lebegne a keze előtt. A háttérzene néhány helyen egész jóra sikeredett, az opening és ending viszont felülmúlja azokat. Az opening aranyos, szintén a kicsiknek készítve, ugyanis a mindössze fél perces zenében Akiba-chan felkéri a nézőt, hogy énekelje el még egyszer a szöveget, kisebb változásokkal. Az endingben csak zene van, szöveg nincs, képeiben az öt lányról láthatunk egy-egy szösszenetet. A 12-13 éven felülieknek a történet már gyerekes lehet, én mégis nagyokat nevettem Akiba-chan szerencsétlenségein. Az animéből természetesen nem maradhatott ki a természetfeletti dolgok megjelenése sem, hisz Akiba-channak ugye ott van a néhány macska-szerve, Riku-channak pedig méhszárnya van. Egyébként az anime mindössze 10 részes, és 5 perces epizódokból áll, melyből fél-fél percet kitesz az opening és az ending.
A kicsiknek kötelező alkotás, nekik biztos nagyon tetszeni fog, a nagyoknak meg már gyerekesnek tűnhet, de attól függetlenül aranyos.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük