B E T A
Eredeti cím アキの奏で
Angol cím Aki no Kanade
Egyéb cím(ek) Wakate Animator Ikusei Project
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész × 25 perc
Év 2015.03.22
Ismertető:
2010-ben indult a JAniCA, azaz a Japán Animáció Alkotók Ügynöksége. Japán kulturális ügyeiért felelős kormányhivatala finanszírozta, a cél az volt, hogy támogassák a tehetséges, fiatal japán animátorokat. Az egyik ok a kezdeményezés mögött, hogy az utóbbi időben egyre több anime dolgozott tengerentúli forrásból, ami a japán animációs technikák országon belüli oktatási lehetőségének gyengüléséhez vezet. Először 2010-ben volt a Project A, azaz a Kizuna Ichigeki, Ojii-san no Ranpu,Banno Yasai Ninninman és a Tansu Warashi című rövid moviek megjelenése. Majd 2012-ben tovább folytatódott, Anime Mirai 2012 néven és egyre több ilyen kis moviet gyártottak. Ma már nem a kormány, hanem a Japán Animációs Társaság támogatja a projektet. A most bemutatásra váró egy 2015-ben készült alkotás.

A történetről nem igazán tudok sokat mesélni: Miyagawa Aki fesztiválokon (omatsuri) szokott fellépni dobosként. Ezt a hobbit nagyon szereti és élvezi. Most, a történet elején Tokióból visszaköltözik szülőfalujába, hogy folytassa álma megvalósítását. Fontos szereplője még a történetnek Yoshioka, aki már egészen a kezdetektől Aki oktatója és idővel a középiskolai tanára. Az egész 25 perc arról szól, hogy Aki miként szerette meg a dobolást, milyen akadályokon kellett keresztülvergődnie, mind fellépésileg, mind családilag, mind barátilag.

Nekem nagyon tetszett ez az anime. Igaz, nem nagy szám a története, de mégis meg lehet szeretni. A grafikája szép, nem az a túl színes, hanem egy kicsit barnás árnyalatú. Viszont a karakterábrázolás elég egyszerű, nem követi a 2015-ös elvárásokat, de szerintem ez így jó, így illik a cselekményhez és a hangulathoz.
Szereplőből nagyon kevés van, de ennek a műnek nem a szereplőbemutatás a célja. Háttérzenéket néha lehet hallani, azok szerintem jók lettek. A fesztiválos zenék is tetszettek. Akinek felkeltettem az érdeklődését, az nézze meg, de szerintem ez egy olyan darab, hogy akkor sem fogod megbánni, ha annyira nem tetszett. Jó szórakozást hozzá!

Online:
Aki no Kanade

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük