Ismertető

Riki, a fiatal mongrel srác ugyanabból él meg, mint sorstársai. A Bison nevű banda vezetője, egy nap azonban úgy tűnik, elhagyta a szerencséje. Megtámadják, életét pedig egy blondie menti meg. Mivel nem akar tartozni, felajánlja egyetlen értékét, a testét. Már itt is lehet látni, hogy az ő kapcsolatuk nem lesz hétköznapi, már csak azért sem, mert egy elit peteket tart, és Iasson is rögtön úgy kezeli a fiatal mongrel srácot, mint egy megzabolázandó, vad petet. Egy ölebet, akit épp idomít.
A történet itt kezdődik, Iason három év után elengedi Rikit – de nem örökre. A fiú rögtön visszatér bandájához, ám a három év kihagyás soknak tűnik a fiatal fiú életében. Titkolja, mit csinált a három év alatt, még ex-szeretője, Guy előtt is. Az új bandatag, Kirie nem szimpatizál Rikivel, mindig kétes üzleteket ajánl, és egy ilyenbe bukik bele a banda. Kirie végül sikeresen csapdába csalja a Bisont egy előre megszervezett pet-szállítmány elrablásával, a bandatagokat börtönbe vetik. Rikit nem bántják, sőt, hamar kiengedik. Az egyik őr csak annyit mond neki, hogy egy pet dolga az, hogy nyalja a gazdája csizmáját. Nos, úgy tűnik, Iason mégsem engedte el, a számát megtalálták a pet-nyilvántartásban.
Eközben Iasont figyelmezteti legjobb barátja, Raoul, hogy veszélyes játékot űz. Tanagurában Jupiter a törvény, minden felett uralkodik, és Iason, aki az első számú blondie, nem lázadhat folyton ellene. Raoul képtelen megérteni, miért teszi ezt barátja, de választ kap rá: Iason elmondja neki, hogy három évébe telt megszelídítenie Rikit, és nem akarja elengedni. Tesz egy meglepő vallomást is, majd felkeresi elkószált petjét, hogy visszahívja. Ha azt nézzük, hogy a petek művelt, szórakoztató szolgák, akiknek két-három év után lejár az idejük, meglehet érteni, miért olyan megbotránkoztató Iason hóbortja. Riki nem járt pet-akadémiára, sőt, még csak nem is petnek lett „tenyésztve”. Lázadó, Iasonnak kellett megzaboláznia, és persze még húsz éves kora után sem akar tőle megválni. A petgyűrűt levette ugyan, de a regisztrációt nem törölte, ahogy ez már a rendőrségen is kiderült. Más kérdés, hogy Iason tökéletesen végzi munkáját, sosem hibázott, akár kaphatna is ennyi engedményt.
Riki tehát marad. Továbbra is Iason szeretője, de nem érzi jól magát Eosban, kiközösítik és lenézik. Iason enged a pórázon, megkéri Katzet, hogy adjon neki munkát, amivel lefoglalja magát. Szökéstől nem kell tartaniuk, amíg a petgyűrű Rikin van, az ő tulajdona, és nyomkövetővel van ellátva. Bárhol is kószáljon Tanagurában, Iason tudja, merre jár, egészen addig a napig, hogy a srácot elrabolják… Innentől a történethez javasolt az a bizonyos százas zsepi, mert bizony szem nem marad szárazon. Iason mindent félredobva utána megy, számára Riki nem csak egy pet. Hiába Raoul, Jupiter vagy akár Katze figyelmeztetése, a hűvös szőke ragaszkodik ahhoz, ami az övé.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük