Ismertető

Főhősnőnk a tehetséges teniszező, Hiromi Oka. A tenisz iránti rajongásának oka pedig nem más, mint Hiromi iskolájának bálványozott sztárja, Reika Ryuzaki, “művésznevén” Pillangó úrnő. A csapathoz érkező új edző meglátja a lányban rejlő tehetséget és elindítja a világbajnoki címhez vezető rögös úton.
Hogy mennyire is rögös ez az út? Nos, nagyon. Mint a legtöbb régi vágású shoujo sportanimében, itt is rengeteget kell a szereplőknek szenvedni a sikerért. Számtalan fizikai és mentális megpróbáltatást, edzői megaláztatást kell elviselniük. Magánéleti tragédiák és szerelmi bonyodalmak, csalódások is nehezítik hőseink sorsát. Az anime több, mint harminc éves és ez meg is látszik rajta. Csakúgy, mint az Attack No.1 vagy a Hikari no Densetsu, ez is erősen “réteganime”. A mai nézők 90% számára élvezhetetlen, a maradék 10% pedig imádja. Szerintem érdemes vele tenni egy próbát, simán van olyan jó, mint napjaink egy sikersorozata, a Prince of Tennis! 😉
Megjegyzés: A sorozat Sumika Yamamoto mangájából készült, amit a Margaret című lánymagazinban publikáltak a ’70-es évek elején. Az érdeklődés a sorozat után nem csökkent az évtizedek múlásával: készült belőle Nintendo játék, anime movie és live action sorozat is 2004-ben.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük