B E T A
Eredeti cím アドバンスドポリス
Angol cím A.D. Police TV
Egyéb cím(ek) ADVANCED POLICE
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 1999
Ismertető:
Ismered a Bubblegum Crisis-t (2033 és 2040)? Ha igen, akkor már tudod, milyen szervezet is az az AD Police.
Ha mégsem: miután Tokió leamortizálódott (vajon hol hallottam már ezt? ;)), a GENOM nevű konszern robotokra (boomer, de nem a csodakutya :)) alapozva felépítette Genom City-t. A boomerek a mindennapi élet részei, és a Genom Corp. a kizárólagos fejlesztésük és gyártásuk révén meglehetősen nagy hatalomra tett szert. Azoban nem túl üzembiztosak, egyre gyakrabban elszabadulnak és ennek a kedves lakosság issza a levét – a normál rendőrség tehetetlen. Az ilyen incidensek kezelésére hozták létre az ADvanced Police-t.
Egyesek szerint az AD Police a Bubblegum Crisis alternatív világa, ahol a hatóság képes (többé-kevésbé) megfékezni a boomereket. Szerintem viszont – mivel 2020-ban játszódik – annak előzménye is lehet.
NE nyomjatok Stop gombot, amikor meglátjátok, hogy is néz ki: úgy, mintha a nyolcvanas évektől a polcon porosodott volna (csak egy fokkal néz ki szebben, mint a BGC 2033), és 1999-ben megtalálta volna valami vállalkozó kedvű egyén. (Ráadásul már az eredeti DVD változat sem a penge képéről lehetett híres.) Szerencsére a rockos és jazzes zenéről már nem az 1980-as esztendők köszönnek vissza.
Olvasva a történet bárgyúnak is tűnhet – mint egy kizárólag videóra készülő amcsi B-film. Az AD Police életét egyetlen rabló-csempész-zugboomergyártó kisiparos banda keseríti. Adva van a nagyon macsó főszereplő (Kenji), aki mellől hullanak a társak, íródnak a bocsánatkérő levelek a városkép-alakításai miatt. Kenji kerüli a társaságot, azonban nem teljesen érzéketlen (persze ez nem mentség a napszemüvegére :)). Majd megérkezik az új társa, akivel gyorsan ismeretséget kötnek. Az új partner lassan szépen felforgatja az életét. Azonban sem a bandával, sem a Genom Corp.-pal, sem az új társsal nincs minden rendben. Kialakul egy egész rendes kis történet, sok akcióval, fordulatokkal, jellemfejlődéssel.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
Ova (1990)
01. rész 02. rész 03. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük