Aishiteruze Baby ICON by Animegun
Eredeti cím 愛してるぜベイベ★★
Angol cím Aishiteruze Baby
Egyéb cím(ek) Aishiteru ze Baby
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 25 perc
Dátum 2004.04.03 – 2004.10.09
Ismertető:
Katakura Kippei átlagos, lusta, bajkeverő középiskolás fiú. Az iskolába inkább flörtölni jár, mint tanulni, az órákat általában átalussza, a szünetekben pedig számtalan barátnőjével szórakozik.
Sakashita Yuzuyu 5 éves kislány, aki Kippei unokatestvére. Egy nap Yuzuyu a Katakura családhoz kerül. Mint kiderül, Yuzuyu anyja, Miyako elhagyta kislányát, és senki nem tudja, hová tűnhetett. A Katakura család befogadja Yuzu-t, míg Miyako vissza nem tér. De ki vigyázzon Yuzuyu-chanra éjjel-nappal? Kippei nővére eldönti a dolgot: Kippei lesz Yuzu pótmamája.
Kippei élete tehát fel lesz forgatva: Ettől kezdve tízórait kell készítenie Yuzuyu-nak, el kell vinni az óvodába, vigyázni rá, bátorítani és vígasztalni, míg Miyako vissza nem tér. Ha egyáltalán visszatér…Az Aishiteruze Baby tipikusan az az anime, ami sokkal jobb, mint amilyennek elsőre látszik. Az első rész animációja nem túl meggyőző, a történet sem tűnik túl mélynek. De igazából ez a sorozat egy hol megható, hol vidám, aranyos shoujo dráma.
Az első részek Yuzuyu és Kippei kapcsolatára fókuszálnak, majd később több szereplő is főszerepet kap a sorozatban, mint például Yuzuyu óvodás csoporttársai, a Katakura család tagjai, vagy Kokoro-chan, Kippei osztálytársa, a zárkózott, komoly lány.
Kippei-ről kiderül, hogy nem is olyan lusta és felelőtlen: Komolyan veszi feladatát, és Yuzuyu-ért bármit megtenne, még ha sokszor nehezére is esik egy óvodás kislány fejével gondolkodni. Yuzuyu pedig igazi gyerek, akinek szüksége van valakire, aki szereti. Kippei mellől egy percre sem tágít. Reakciói, ragaszkodása reális, és nagyon aranyos :)A sorozat Youko Maki mangája alapján készült. A animáció nem túl kiemelkedő, a sorozat elején elég sok kívánnivalót hagy maga után, később viszont javul, és szerencsére nem rontja az anime élvezhetőségét. A sorozatban megfelelő arányban található a romantika, a dráma, és a vígjáték, ennek köszönhetően a történet változatos, és végig érdekes marad.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész  06. rész
 07. rész  08. rész  09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
 13. rész  14. rész  15. rész  16. rész  17. rész  18. rész
 19. rész  20. rész  21. rész  22. rész  23. rész  24. rész
 25. rész  26. rész